Küre Dağları Keşfedilmeyi Bekliyor
 

Dünya Doğayı Koruma Vakfı’nca "Avrupa’daki tehdit altında bulunan ve korunması gereken 9 sıcak noktadan biri" olarak ilan edilen Kastamonu Küre Dağları Milli Parkı’na Eko-Turizm Merkezi yapıldı. Merkez sayesinde, bölgeye gelen turistler, Ilgarini Mağarası, Valla Kanyonu ve Ilıca Şelalesi gibi onlarca güzelliği tanıma fırsatı yakalayacaklar.

Kastamonu Milli Parklar ve Doğal Hayatı Koruma Şube Müdürü İdris Yazar, Kastamonu ve Bartın arasında bulunan 34 bin hektarlık bir bölgeyi kapsayan Küre Dağları Milli Parkı’nı turizme kazandırmak amacıyla çalışma yürüttüklerini söyledi.

Çalışmaları kapsamında Milli Park içinde kalan 200 yıllık tarihi Paşa Konağı’nı onararak Eko-Turizm Merkezi haline getirdiklerini ifadeeden Yazar, söz konusu merkezde bölgeye gelen turistlere konaklama, eğitim, tanıtım gibi olanaklar sunulacağını bildirdi. Yazar, Kastamonu Küre Dağları Milli Parkı’nın bugüne kadar tanıtımının iyi yapılamadığını belirterek, şunları söyledi:

"Eko-Turizm Merkezi sayesinde bölgenin tanıtımını çok iyi yapacağız. Küre Dağları Milli Parkı’na gelecek olan turistlere rehberlik çalışması yapacağız. Bu çalışmamız yöre açısından çok olumlusonuçlar ortaya koyacaktır. Alternatif bir geçim kaynağı olarak eko-turizme yönelmek isteyen yöre halkı için de bir model oluşturmayı amaçlıyoruz."
Kaynak:Hürriyet 24 Mayıs 2004

 
Süper Teyze 56
Öğretmen Cem’i tahtaya kaldırır ve sorar : - Bana söyleyebilir misin, neden balıklar ses çıkaramazlar ? Cem gülümser : - Çok basit öğretmenim ! Siz de başınızı suyun altına sokun da deneyin b devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.