Bilgisayarda Sanat_6
  Kendinize özel bir simge tasarlayın

Mektuplarınızda, zarfların veya kartların üzerinde kullanmak üzere kendinize özel bir simge tasarlayabilirsiniz. Simgeniz insanlara sizi hatırlatmalıdır. Arkadaşlarınızın sizinle ilişkilendirebileceği bir hobinizi düşünün, sonra da onunla ilgili bir şekil tasarlayın. Örneğin müzikle ilgileniyorsanız, simgeniz bir nota veya bir kulaklık olabilir.

Paint programında Image (Resim) menüsün-den Attributes’u (Öznitelikler) seçin ve 3 cm genişliğinde ve 3 cm yüksekliğinde bir tuval oluşturun. Tuvali yakınlaştırmak için Magnifier (Büyüteç) aracını seçin ve araç kutusunun altındaki 8x seçeneğine tıklayın. Simgenizi yaparken basit şekiller kullanın. Ayrıntılar,resim gerçek büyüklüğünde görüntülendiğinde görünmeyecektir.
Simgenizin sonuçta nasıl görüneceğini görmek için Magnifier aracını seçin ve lx seçeneğine tıklayın. İşinizi bitirdiğinizde File (Dosya) menüsünden Save As’i (Farklı Kaydet) seçin ve resminize Simge.bmp adını verin.
 
Kartvizit hazırlamak

Üzerinde adınız ve adresiniz yazan küçük kartlar hazırlayabilir, böylece gerektiğinde sizinle ilgili bilgileri arkadaşlarınıza kolayca verebilirsiniz.
Paint programında Image (Resim) menüsünden Attributes’u (Öznitelikler) seçip 8,5 cm genişliğinde ve 5,5 cm yüksekliğinde bir tuval oluşturun. Rectangle (Dikdörtgen) aracını kullanarak tuval büyüklüğünde bir dikdörtgen çizin. Bu boyda bir kart cüzdanınıza rahatça sığar.

Kartın üzerine kendinize özel bir simge (8. projeye bakın) de ekleyebilirsiniz. Bunun için Edit (Düzen) menüsünden Paste From’u (Dosyadan Yapıştır) seçin. Simge.bmp dosyasını bulun ve Open’a (Aç) tıklayın. Sonra da resmi tuvalin üstünde, olmasını istediğiniz yere sürükleyin.
 
 
Süper Teyze 95
  İpek annesine seslendi : - Anneciğim ! Anneciğim ! Yediğim elma kurtluymuş ! Farkına varmadan yutuverdim kurtçuğu ! Annesi kızını yatıştırmaya çalıştı : Korkma yavrum, bir şey olmaz devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.