Dersler internette yayında
 

Açık ilköğretim ve liselerinde okuyanlar, derslerin yanı sıra eğitici film ve belgeselleri ücretsiz olarak seyredilebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı iki hafta içinde internet televizyonculuğuna başlıyor. www.egitim.gov.tr adresinden ulaşılabilecek sitede, açıköğretim derslerinin yanısıra eğitici ve tanıtıcı filmler de izlenebilecek.

Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk, bu hizmetin öğrencilere büyük bir kolaylık sağlayacağını söyledi.

Aktürk, “Açıköğretimde okuyan öğrencilerimiz eskiden hep tv programını, akış şemasını izlerlerdi. "Acaba bizim ders ne zaman başlayacak", "Kaçırdık mı kaçırmadık mı". Artık öyle bir dert yok. Kaçırsalar da kaçırmasalar da istedikleri zaman derse girip bağlanıp seyredeblecekler. Anlamadıkları yeri geri dönüp tekrar izleyebilecekler. Çok iyi bildikleri bir kısım varsa orada zaman geçirmeyecekler, hızlıca orayı zaplayabilecekler” dedi.

YAYINLAR KOPYALANAMAYACAK
Siteye, yıllardır bakanlığın arşivinde biriken belgeseller, radyo programları ve diğer yayınlar da eklenecek. Fakat bunlar kopyalanamayacak, isteyenler Milli Eğitim Bakanlığı"ndan satın alabilecek.

HEDEF TELEVİZYON KANALI KURMAK
Bakanlığın bir sonraki hedefi ise dijital yayıncılıkla faaliyete geçecek, interaktif bir eğitim televizyonu kurmak.

Aktürk, “Modern televizyonculuk ne gerektiriyorsa ona uygun altyapıyı şimdiden hazırlıyoruz. Daha sonra bir televizyonumuz olursa, bütün materyallerimiz hazır olacak” dedi.
Kaynak: İnternetHaber 17 Temmuz 2006

 
Süper Teyze 273
Yaramaz  Can, akşam eve gelen babasını kapıda karşıladı : - Tebrikler babacığım ! geçen Cumartesi kendine aldığın saat bir harika ! gerçekten de su geçirmiyor. Bu gün sen işteyken denemesini devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.