Müzik grupları bu yıl da çarpışacak
 

Amatör müzik gruplarına müzik piyasasının kapılarını aralayan “Battle of the Bands”, bu sene radyo boğaziçi’nin geleneksel “13. Sınırsız Müzik Günleri” kapsamında 8. defa düzenleniyor.

1998 yılından bu yana düzenlenen Battle of the Bands, tüm Türkiye’den başvuran amatör müzik gruplarının katılımlarıyla gerçekleşiyor. Birçok sanatçı ve grubu müzik dünyasıyla tanıştıran Battle of the Bands, 8 yılda aralarında Dorian, Anima, Zardanadam, Gripin, Yeni Harman gibi günümüzde beğeniyle dinlenen ve sevilen, kendi dinleyici kitlesine ulaşmış pek çok isme sahne oldu.

Battle of the Bands’e katılan grupların değerlendirilmesi, elenmesi ve kazanan grubun belirlenmesi ise müzik piyasasının nabzını elinde tutan plak şirketlerinden gelen temsilcilerden ve müzik dünyasının tanınmış simalarından oluşan bir jüri tarafından yapılmakta.

Battle of the Bands’i Türkiye’deki en ciddi ve dikkate alınan müzik yarışmalarından biri yapan da, tarafsızlıktan ödün vermeyen ve Türkiye’de amatör müziğin gelişmesi ve yeni yeteneklerin ortaya çıkması için çabalayan jürisi.

Battle of the Bands iki aşamadan oluşmakta. Birinci aşama ön eleme safhası. Bu bölümde, başvurular (demolar) jüri tarafından dinlenir ve bir çeşit ön elemeye tabi tutulur. Bu ön eleme sonucunda, finalde yarışmaya hak kazanan gruplar belli olur.

İkinci aşama ise final. Her yıl, Battle of the Bands finaline ön elemeyi geçmiş 8 grup kalır ve jüri önünde canlı performanslarını sergileyerek birincilik için mücadele ederler.

Battle of the Bands’in asıl amacı belki de normal yollardan ulaşamayacakları plak şirketlerini amatör olarak müzik hayatına devam eden gruplarla buluşturmak, onlara müzik piyasasının kapılarını aralamak ve böylece gizli yetenekleri gün ışığına çıkarmak. Böyle bir yarışmanın var olması birçok müzisyeni ateşleyecek ve Türkiye’de müzikal kalitenin çıtası en azından amatör müzik alanında yükselecektir. Bunların yanında, Türkiye’de üzerine pek düşülmeyen müzik tarzları da bu yarışmayla seslerini duyurma şansını bulmakta ve özellikle de gençlerin bu müziklere bakış açılarını etkilemekte.

Bu yıl Dream TV ve Dream Dergi’nin medya sponsorluğunu üstlendiği yarışma sonucunda ilk üçe giren gruplara para ödülü ve sürpriz ödüller verilecek.
Kaynak: Ntvmsnbc 17 Temmuz 2006

 
Süper Teyze 353
İştahlı ve şişman bir hanımdı. Yemek yemek için lokantaya girdi. Ancak öğle vakti lokanta kalabalıktı. Kadının  yemeği bir türlü masasına gelmiyordu. Sabırsızlanan kadın garsona seslendi : - devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.