Karayip Korsanları’nın efektlerini yaratan Türk
 

Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı filminin efektlerinde Türk genci Burak Yarkent’in de imzası var. Yarkent, Orlando Bloom’un canavarlarla boğuştuğu sahne için hazırladığı efektleri çok beğendiğini söyledi.

Burak Yarkent’in ismini şu sıralar gösterimde olan Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı filmiyle duyduk. Ancak o uzun bir süredir Hollywood filmlerine animasyon ve görsel efektler hazırlıyor.

Hürriyet Gazetesi’nin eski yazıişleri müdürlerinden Cafer Yarkent’in oğlu olan Burak Yarkent, grafik eğitimi almak için 10 yıl önce Amerika’ya yerleşmiş.

Küçük yaşta babasının desteğiyle uluslararası iş yapacak boyutta bir grafiker olmayı kafasına koyduğunu belirten Burak Yarkent, Hollywood’u kendisine hedef seçtiği için Los Angeles’a yerleştiğini söylüyor.

Titanik ve Süpermen gibi önemli filmlerin efekt işlerinde çalışmış. Hollywood’da iyi tanınan eniştesi Serkan Zelzele’nin yardımıyla Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı filminin efekt grubuna girdiğini ifade eden Yarkent, bu filmin kendisi için çok büyüleyici bir tecrübe olduğunu belirtiyor.

İMZA İSTEDİ

Filmde yaptığı çalışmalarla ilgili olarak genç tasarımcı, "Korsan gemisinde geçen bir savaş sahnesiyle ilgili elimize gelen ham görüntülerde geminin üstü tamamen boştu. Ölü adam karakterlerini bilgisayarda geminin üzerine yerleştirerek onları dövüştürdüm. Çok zor bir işti. Orlando Bloom’un geminin halatını kesmeye çalıştığı sahneye deniz canavarını yerleştirmem gerekiyordu. Üç günlük yoğun bir çalışmayla bu 1.5 dakikayı mükemmel hale getirdim. Bu sahne sonrası Orlando Bloom benden filmin posterini imzalamamı istedi. Bu olay hayatımın en mutlu anlarından biriydi" diyor.

243 bin kişi izledi

Bir Walt Disney Pictures filmi olan "Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı", Türkiye’de ilk üç gününde 243 bin 445 kişi tarafından izlendi. Filmin üç günlük toplam gişe hasılatı ise 1 milyon 956 bin YTL. Filmin, 10 günlük Kuzey Amerika sinema hasılatı ise 258 milyon dolara ulaştı.
Kaynak:Hürriyet 19 Temmuz 2006

 
Süper Teyze 37
İlker babaannesi ve dedesiyle sohbet ediyordu : -  Dedeciğim senin dişlerin eksik, neden yenileri çıkmıyor ? - Yaşlılıktan oğlum, dedi dedesi. - Senin de saçların azalmış babaanne, neden ?  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.