Cici Bici Bir Kızı Oynamak Erkeği Oynamaktan Daha Zor
 

Şevval Sam yeni dizide bir erkeği oynayacakmış...;)

İşte ‘Artık aramasınlar, sinemanın yeni jönü ben olacağım’ diyen Ş. S... Onu tanıyorsunuz aslında; Süper Baba, Feride, Aşkın Dağlarda Gezer, Yıldızların Altında, bir bölüm de olsa Karaoğlan, Gülbeyaz adlı dizilerde ‘kadın’ rollerine çıkıyordu. Yok yok ters oldu, o zaten kadın da Show TV’de haziran ayında başlayacak Müjgan Bey adlı dizide erkek rolüne bürünecek.

Yani hem genç ve güzel bir kızı, hem de yakışıklı bir erkeği canlandıracak. Yoksa, yakışıklı kız, güzel erkek miydi? Dizi için makyajını yaptıktan sonra çekilmiş fotoğraflarından ona aşık olan çok sayıda kadını hesaba katarsak, yakışıklı erkek demek daha doğru olacak galiba. Sonuç olarak karşınızda Şevval Sam var; yani Müjgan Bey!

Aslen Kerkük Kürtlerindensin ama Gülbeyaz’la Karadeniz kızı imajı iyice yerleşmişti üzerine, seni Karadenizli sananlar çoktu. Bu imajdan kurtuldun mu?

- Belli bir imajla tanınınca, değişik karakterleri canlandırma şansı azalıyor. Ben bu yüzden çok uzun süreli işlerde yer almaktan imtina ediyorum. Gülbeyaz’ı bu nedenle fazla uzatmadık, çok dedikodu çıktı ama bitirmemizin nedeni iş stratejisiydi. Bence idealdir 26 bölüm. Uzayınca hikaye sünüyor, duygu sömürüsü başlıyor, izleyiciye de saygısızlık.

Bu yeni proje nereden çıktı?

- Funda Alp’in yazdığı bir hikaye. Yönetmen Özer Kızıltan, Gülbeyaz’ın da yönetmeniydi. Birlikte hazırladık projeyi. Televizyonda bütün diziler birbirine benziyor ve ciddi bir dizi enflasyonu var. Ben yaptığım işlerde fark yaratacak, küçük de olsa bir şey eklemeye çalışıyorum. Feride erkek gibi yetişmiş bir kızdı, Aşkın Dağlarda Gezer, ilk doğu dizisiydi. Yıldızların Altında aslında müzikal olacaktı. Gülbeyaz ise Romeo Jülyet’in Karadeniz versiyonuydu.
İŞİN KOMEDİSİ ERKEKLİĞE ALIŞMA SÜRECİ

Peki bir erkeği oynamak nasıl?

- Ben bu işi niye bu kadar çok seviyorum biliyor musun? Ben kendi hikayemi yaşıyorum ama bana tek bir hayat, tek bir hikaye yetmiyor aslında. Oyunculukta farklı hikayeler yaşayabiliyor insan. Ben inanıyorum onları oynarken. Kendi hayatımda bir erkek hikayesi de yaşamak isterdim, bunu bana yaptıran oyunculuk. Sartre’ın bir lafı var, en büyük tembellik insanın sevdiği işi yapmasıdır, diyor. Ben hayatımda tembellik yapıyorum.

Rollere inanıyorsan, dışına çıkmak zor olmuyor mu? Hele bir kadından erkeğe, erkekten kadına dönüşmek?

- Aslında ilk defa oluyor bu. Ama şöyle bir şey var, bu kız gerçekten erkek değil. Erkek gibi kız da değil, gayet feminen. İşin komedisi erkekliğe alışma sürecinde. Erkek kılığına girince beceriksizlikler yapıyor; unutup kızlar tuvaletine giriyor, kovalanıyor. Sonra erkek tuvaletine giriyor, adamlar sıralanmış pisuarlara, ne yapacağını şaşırıyor. Futbolla ilgilenmemiş hiç, yanlış yorumlar yapıyor, pantolonunu karıştırması gerekiyor, kızlar asılıyor filan...


Kaynak: Hürriyet 23 Mayıs 2004

 
Süper Teyze 189
Cem yakın arkadaşı Cenk’e sordu : - Bana 20 YTL borç verir misin Cenk ? Bu hafta çok parasızım. Cenk sıkkın : -Çok isterdim ama sadece 10 YTL var bende. Ne yapacağız ? dedi. Cem kurnazca devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.