Seslerini duyurdular kitaplara kavuştular
 

Milliyet yazarı Meral Tamer, kitapsız okulların sesini duyurdu. Binler o sesi duyup kitap bağışladı. O kitapları Tamer ve Hülya Koçyiğit, Bitlis’e kadar gidip Süttaşı Köyü İlköğretim Okulu’na dağıttı.

Milliyet gazetesinin "Okumayan kız kalmasın" diyerek başlattığı "Baba Beni Okula Gönder" kampanyası bir alt kampanyaya daha önayak oldu: "Kitaba İhtiyacı Olan Okullar".
Milliyet yazarı Meral Tamer’in köşesinde "Kütüphanesiz okullar ses verdi" başlığıyla seslerini duyurduğu kütüphanesiz okullar, kitaplarına kavuşmaya başladı.
Meral Tamer ile kampanyaya ilk günden beri destek veren ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit, kampanyaya bağışlanan onlarca kitabı, İstanbul’a 1600 kilometre uzaklıkta bulunan Bitlis’in Hizan ilçesi Süttaşı Köyü İlköğretim Okulu’na götürüp elleriyle öğrencilere dağıttı.

Sırada 90 okul var
Köy halkı, Hülya Koçyiğit’in geleceğini duyduğunda çok heyecanlanmış, ancak inanamamıştı. O yüzden de karşılarında gördüklerinde çok şaşırdılar. Meral Tamer ve Hülya Koçyiğit’i topladıkları papatyalarla karşıladılar.
Tamer, kampanyaya bağışlanan kitapları, kitabı olmayan okullara göndermeye Süttaşı köyünden başladıklarını ve kendi elleriyle getirdiklerini belirterek "90 okula daha kitap gönderileceğini" müjdeledi.
Hülya Koçyiğit de bölgedeki çocukların eğitime aç olduğunu, bu yüzden seve seve Hizan’a geldiğini söyledi. "Doğru bir iş yapmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyorum" diye de ekledi.

Koliler dolusu kitap
Ardından Meral Tamer ve Hülya Koçyiğit, kitabı ve kütüphanesi bulunmayan 182 öğrencili Süttaşı Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine koliler dolusu kitabı elleriyle dağıttı.
Tamer, köşesinde yaptığı duyurudan sonra okullardan binlerce mektup geldiğini, Süttaşı Köyü İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Aydın’ın mektubu üzerine köye kitapları Hülya Koçyiğit’le birlikte getirme kararı aldıklarını söyledi.
Tamer duygularını şöyle aktardı: "Burada gördüğümüz büyük ilgi karşısında söyleyecek kelime bulamıyorum. Okulunu bitirmiş genç kızlar kütüphane istiyor. Kitapları biz getirdik, duyarlı insanların da kütüphane yapmasını bekliyoruz."

’Seve seve geldim’
Kampanyaya ilk günden itibaren destek veren Koçyiğit, Süttaşı köyü öğrencilerinin bu ihtiyacını karşılamak için İstanbul’dan koşarak, seve seve geldiğini söyledi. Özellikle genç kızlardan yoğun ilgi gören Koçyiğit, öğrencilerle tek tek ilgilendi.
Köylüler, Hülya Koçyiğit’in köylerine geleceğine inanmadıklarını, karşılarında görünce büyük şaşkınlık ve mululuk yaşadıklarını dile getirdi. Koçyiğit, öğrencilerin "Bizim okulumuz kitap okumaya aç" sesini duyunca geldiğini belirterek, "Bu yörelerde çok fazla film çektim. Bu yörelerin gerçekten eğitime aç olduğunu biliyorum. Çocukların kitapları aldıktan sonra gözlerindeki mutluluğu görünce çok mutlu oldum" diye konuştu.

’El ele verip kütüphanemizi yapacağız’

Müdür İbrahim Aydın yazdığı mektuba karşılık verilmesinin kendisini ve öğrencilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "Biz kavgaların, savaşların eğitimle biteceğine inanıyoruz. Kitaplarımıza kavuştuğumuz için çok sevinçliyiz, önemli olan kitaptır. Biz öğrencilerimiz, köylümüzle el el vererek kütüphanemizi yaparız" dedi.
Kaynak: Milliyet 28 Temmuz 2006

 
Süper Teyze 334
Üç kaplumbağa arkadaş, oturma odasında zevkli bir kart oyunu oynuyorlardı. İçlerinden biri ev sahibi kaplumbağaya rica etti : - Varsa bir bardak süt alabilir miyim lütfen ? - Elbette ! dedi ve devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.