Engelli öğrencinin zaferi
 

İki gözü de görmeyen Murat Ulusan, OKS’yle öğrenci alan Saint Joseph Lisesi’ne girdi. Okul, Murat için Fransa’dan kabartma kitap getirecek.

Ortaöğretim Kurumları Seçme Sınavı’yla (OKS) öğrenci alan Saint Joseph Fransız Lisesi’ne ilk kez iki gözü görmeyen bir öğrenci girdi. Ulusan ailesinin üçüz bebeğinden biri olarak prematüre doğan Murat Ulusan (14), iki gözü görmemesine rağmen bu başarıya imza attı. Türkiye’de her yıl onlarca görme engelli öğrenci sınava giriyor ancak kabartma tekniği kullanılmıyor. Lisenin, Murat için Fransa’dan kabartma kitap getirteceği belirtildi.

Maçları ezbere biliyor
Bu yıl da OKS’ye 260’ı hiç görmeyen 622 görme engelli öğrenci girdi. Hiç görmeyen öğrencilerden 54’ü sınavda bir okula yerleşti. Bu çocuklardan biri de Ulusan oldu.
Ulusan’ın en ilginç özelliklerinden biri de son beş yılın dört büyüklerinin maç skorlarını, kimlerin ve kaçıncı dakikada gol attığını bilmesi. Koyu Galatasaray taraftarı olan Murat Ulusan, takımının bir maçını bile kaçırmamış. Org, flüt, piyano, akordeon da çalan Murat, sınava hazırlanmak için sadece bir yıl dershaneye gittiğini belirtti.
Anne Işıl Ece Ulusan, "Oğlumla gurur duyuyorum. Dişimizle, tırnağımızla kazarak bugünlere geldik. Umarım beni çocuğum diğer çocuklara örnek olur" diye konuştu.
Kaynak:Milliyet 3 Ağustos 2006

 
Süper Teyze 195
Fil ve fare çok iyi anlaşan iki arkadaştılar. Sıcak bir yaz günü birlikte yüzmeye gittiler. Fil hemen suya atladı. Tam yüzüyordu ki arkadaşı seslendi : - Dışarı çıkar mısın lütfen ? Fil büyük  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.