Okul korkusuna karşı yeni formül
 

Milli Eğitim Bakanlığı, her öğretim yılı başında birinci sınıf öğrencilerinin yaşadığı okul korkusu sorununu çözmek için, onları okula bir hafta erken çağıracak.

Birinci sınıfa kaydolan öğrenciler ve veliler tatilin son haftası okula gelecek, çocuklar sınıfıyla, öğretmeniyle ve yeni arkadaşlarıyla okul açılmadan tanışacak.

Bu arada minik öğrencilere okul binası gezdirilecek, ihtiyaçlarını nerede karşılayacakları, acil durumlarda kime başvurmaları gerektiği anlatılacak. Aynı zamanda yiyecek içecek ikramlarının da yapılacağı bir hafta süresince çocuklar yeni arkadaşları ve öğretmenleriyle bahçede oyunlar oynayacak. Bu sayede bir hafta sonra öğrenciler okulun korkulacak bir yer olmadığını anlayarak sıralarına oturacak.

Öğrencilerin karşılaştıkları sıkıntıların neler olduğu konusunda psikologlardan görüş alan Milli Eğitim Bakanlığı, yayımlayacağı genelge ile okul müdürlerinden yeni kayıt olan öğrencilerin ailelerine çağrı yapılmasını isteyecek.

Bu etkinlik bütün hafta sürebileceği gibi mevcudu kalabalık olan okullar öğrencileri gruplayarak da ağırlayabilecek. Bakanlık 1-3 arası sınıf öğrencilerinin alacağı karnelerin bu yaş grubuna hitap edecek renk ve tasarımda olması için de bir çalışma yürütüyor.
Kaynak: Ntvmsnbc 2 Ağustos 2006

 
Süper Teyze 58
Öğretmen sınıfta anlatıyordu : - Her insanın hayatta bir hedefi olmalıdır çocuklar. Aksi halde hayat çok anlamsız olabilir. Anladınız mı ? Örneğin sen Ege, söyle bakalım hayattaki hedefin ne ? Hi devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.