Karneler değişiyor çantalar hafifliyor
 

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni öğretim yılında ilköğretim 4’ten, lise son sınıfa kadar tüm notların yer alacağı ortak bir karne hazırlıyor. Karnede notların sekiz yıllık grafiği de bulunacak. Notlar da bugünkü gibi 5 üzerinden değil 100 üzerinden verilecek.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu, hem velilere, hem de öğrencilere kolaylık sağlayan yeni bir karne hazırlıyor. Yeni öğretim yılından itibaren bir öğrencinin ilköğretim 4’ten, 12’nci sınıfa kadar bütün notları aynı karnede yer alacak. Karnede notların grafiği de bulunacak.

Talim Terbiye Kurulu Başkanı Doç. Dr. İrfan Erdoğan, "Tasarladığımız yeni karne, yıllar geçtikçe öğrencilerin kendi gelişimlerini gözleyebilmelerini sağlaması açısından iyi olacak. Böylece karnelere bakmak daha çekici hale gelecek" dedi.
Yeni öğretim yılında verilecek karnelerde notlar grafik ve simge gibi görsel öğelerle de desteklenecek. Karnede davranışlar bölümüne de yeni eklemeler yapılacak.

Karnenin sadece dönem ya da yıl sonu alınan notların olduğu bir belge olmaktan çıkarılması gerektiğini söyleyen Başkan Erdoğan, "Karne, o öğrencinin hem her öğretim yılı, hem de tüm eğitim hayatı boyunca aldığı notları gösteren geniş bir bilgi tahtası olmalıdır" dedi.

Yeni modeldeki diğer değişiklik ise notların artık 100’lük puan sistemine göre verilmesi. Bugün uygulanan 5’lik not sistemi yerine tüm değerlendirmeler 100 üzerinden yapılacak.

Talim Terbiye Kurulu yeni eğitim döneminde, başta sosyal bilimler dersleri olmak üzere Edebiyat, Türkçe, Tarih, Coğrafya, Yabancı Dil, Felsefe, Psikoloji gibi dersler için öğretmen sınıfı uygulaması başlatıyor. Öğretmenlerin sınıfları dolaşması yerine, öğrenciler alacakları dersin öğretmeninin sınıfına gidecek. Milli Eğitim Bakanlığı bu projeyi desteklemek için okul bağışı yerine "sınıf bağışı" için işadamlarından destek isteyecek.

Özellikle ilköğretim birinci sınıf öğrencilerinin ağır kitaplarla dolan çantalarını taşımakta zorlanması nedeniyle hafif çanta projesi geliştirildi. Ders kitapları fasiküllenerek, sınıfta stoklanacak. Öğrenciler eve sadece ilgili fasikülleri götürerek aşırı yükten kurtulacak.
Kaynak: Hürriyet 10 Ağustos 2006

 
Süper Teyze 348
Şeref ev ödevlerini yaparken babasına sordu : - Babacığım, kürklerini her sene değiştiren yaratıklar hangileridir ? Babası başını gazetesinden kaldırmadan cevap verdi : - Ben annenden başka devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.