Bir milyon doları reddetti
 

Bilim dünyası, daha önce eşine rastlanmamış bir olayı tartışıyor. 1904’te ortaya konan ve hiç kimsenin çözemediği çok önemli bir matematik problemini Grigoriy Perelman adlı St. Petersburglu bir bilim adamı çözdü. Bunun karşılığında ABD’li bir enstitünün verdiği 1 milyon dolarlık ödülü almaya davet edilen Perelman, medyanın önüne bile çıkmadan, "Para da, ödül de istemiyorum" dedi.

İngiliz The Guardian gazetesinde yayınlanan habere göre, yeryüzünün nasıl şekillendiğinin cevabını verecek olan, hem matematikçilerin hem de fizikçilerin 1904’ten beri kafa yordukları problemi, Grigriy Perelman (40) St. Petersburglu bir bilim adamı çözdü. Üstelik böylesine önemli bir başarı genellikle gürültü koparan, bilimsel makaleler ya da kitapların yayınıyla ya da görkemli konferanslarla açıklanırken, genç Rus bilim adamı farklı bir yol seçti. Sadece meslektaşlarının takip ettiği bir internet sitesine problemin çözümünü koydu ve "İşte hepsi bu" ifadesini kullandı.

Bu problemin çözümüne ilişkin açıklamalar ise 478 sayfa tuttu. ABD’deki bir enstitü bu problemi çözen bilim adamına 1 milyon dolar vaat etmişti. Ancak bilim adamının 40 yaşın altında olması şart vardı. Perelman problemi, 40 yaşına girdiği, bu yılın Temmuz ayından önce çözmesine rağmen, hiçbir talepte bulunmadı. Basının tüm ısrarlı taleplerine karşın hiçbir demeç vermedi. Perelman’ın Nobel’e giden yolda en büyük adımı attığı söyleniyor.
Kaynak: İnternet Haber 18 Ağustos 2006

 
Süper Teyze 246
Yakışıklı Türkçe öğretmeni, güzel bir hanıma, fena halde aşık olmuştu ! Bir akşam birlikte romantik bir yemek yediler. Yemeğin sonunda öğretmen, güzel kadına sordu : -  Benimle evlenir misin devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.