İranlı Ensari, uzaya giden ilk kadın turist olacak
 

Eylülde Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) yapılacak yolculukla "ilk Japon uzay turisti" unvanı alacak olan Daisuke Enomoto tıbbi testlerden geçemeyince, yerine ilk kadın uzay turisti aday oldu. İran asıllı bir Amerikalı olan Anoushe Ensari, 14 Eylül’de Rus kozmonotlarla birlikte uzaya çıkacak.

Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) 14 Eylül’de giderek "ilk Japon uzay turisti" unvanını almak isteyen Daisuke Enomoto’nun bu rüyası, tıbbi testleri geçemeyince sona erdi. Enomoto’nun yerine 14 Eylül’de İran asıllı bir Amerikalı olan Anoushe Ensari’nin gideceği açıklandı. Ensari, Moskova yakınlarında bulunan Uzay Eğitim Merkezi’nde çalışmalara başladı. Merkezde bir kolunda Amerikan bayrağı diğer kolunda da amblemsiz İran bayrağı bulunan bir kostümle gelen Anoushe Ensari’nin uzaya gideceği için çok mutlu olduğu gözlendi. Anoushe Ensari 1967 yılında İran’ın başkenti Tahran’da dünyaya geldi. 1979 devrimine tanıklık eden Ensari, 1984 yılında 16 yaşında iken ABD’ye göç etti. George Mason Üniversitesi’nde Elektrik mühendisliği ve bilgisayar bilimleri okudu. 1993 yılında kocası ve üvey kardeşi ile birlikte atıldığı bilişim sektöründe kısa bir zamanda büyük başarı elde ederek Fortune dergisinin 40 yaşın altındaki en zengin 40 kişisi arasına girdi.
Kaynak: Hürriyet 24 Ağustos 2006

 
Süper Teyze 293
Hastahanede muayene sırası  bekleyen hastalardan biri saatler sonra yanındaki adama sordu : - Afedersiniz,  sizce şu duvardaki saat doğru mu ? - Tabii ki yanlış, dedi diğeri. Doğru o devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.