Altın Aslan ’Still Life’ın
 

63. Uluslararası Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan ödülünü, Çin yapımı “Still Life” adlı film kazandı. Helen Mirren, “The Queen” ile en iyi kadın oyuncu, Ben Affleck, “Hollywoodland”deki rolüyle en iyi erkek oyuncu ödüllerinin sahibi oldu.

Festivalin sürpriz başarısı olarak görülen filmde, dünyanın en büyük hidroelektrik santrali Gorges’ın, Yangtze Nehri üzerindeki inşası karşısında halkın yaşantısı anlatılıyor.

Yönetmenliğini Jia Zhang-Ke’nin yaptığı film, yarışmaya geç katılmasına karşın aralarında Stephen Frears’ın “The Queen”, Emilio Estevez’in “Bobby” ve Emanuele Crialese’nin “Golden Door”un bulunduğu favori filmleri geride bıraktı.

Festivalide 20’den fazla filmin yarıştığı 11 günlük maraton, bu akşam Lido’da düzenlenen ödül töreniyle tamamlandı.
Helen Mirren, beklendiği üzere, İngiliz yapımı “The Queen” filmindeki rolüyle en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı. Filmde Prenses Diana’nın 1997’de ölmesinden sonra kraliyet ailesindeki kriz işleniyor.

Festivalin diğer sürprizi de en iyi erkek oyuncu dalında geldi. ABD’li aktör Ben Affleck, “Hollywoodland” filmindeki George Reeves rolüyle ödül kazandı.

Fransız yapımcı Alain Resnais, “Private Fears in Public Places” filmiyle en iyi yönetmen seçildi. Festivalde özel jüri ödülü, bu yarışmaya ilk kez katılan Çad’ın “Daratt” adlı filmine verildi.
Kaynak: Hürriyet 10 Eylül 2006

 
Süper Teyze 364
1. Sınıf öğretmeni, öğrencilerinden Serkan’ı tahtaya  kaldırır ve ‘kedi’ sözcüğünü yazmasını ister. Küçük oğlan tahtanın karşısında bir süre bekledikten sonra sorar : - Ev kedisi mi, yoksa sok devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.