43 milyon çocuk eğitim alamıyor
 

Bir insan hakları kuruluşunun araştırmasına göre, dünya genelinde 43 milyon çocuk ülkelerindeki savaşlar yüzünden okula gidemiyor.

Merkezi ABD’de olan “Save the Children”ın raporuna göre, yaklaşık 30 ülkede çocuklar şiddete ya da savaşlara dahil ediliyor, okulları yıkılıyor, öğretmenleri öldürülüyor. Bu çatışmaların olduğu ülkelerde eğitime, insani yardımların yüzde 2’si gibi çok az bir miktar ayrıldığına dikkat çekilen raporda, uluslararası topluma çatışmaların olduğu ülkelerde eğitim için ilaveten 5,8 milyar dolar yardım sağlanması çağrısında bulunuldu.

Raporda şu çarpıcı noktalara yer veriliyor:
“2003’te silahlı çatışmaların yarısından fazlasında 15 yaş altındaki çocuklar savaşçı olarak kullanıldı. Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde 6-11 yaş grubundaki 5 milyonu aşkın çocuk okul dışında kaldı, 12-17 yaş grubundaki çocuklarsa hiç okula gitmedi. Nepal’de ise Ocak-Ağustos 2005’te 11 bin 800 civarında öğrenci, militanlarca asker olarak kullanılmak ya da ideolojik telkinler için köylerdeki okullardan kaçırıldı.”  
 
Söz konusu rapor, “Save the Children”ın 40 ülkede başlatılacak olan “Geleceği Yeniden Yazmak” girişimi çerçevesinde hazırlandı. Bu kampanyada, çatışmaların etkilediği bölgelerdeki milyonlarca çocuğun yeniden eğitime kavuşması amaçlanıyor.

Kuruluş, 5 yıllık kampanya dahilinde çatışma bölgelerinde yaşayan 3 milyon okul dışı çocuğun okula gitmesini, 5 milyon çocuğun ise daha iyi bir eğitim almasını sağlamayı planlıyor.
Kaynak: Ntvmsnbc 12 Eylül 2006

 
Süper Teyze 295
O gün matematik sözlüsü vardı. Ama öğretmen çok yorgun görünüyordu. Gribe yakalanmak üzereydi ama sözlüyü de yapmaya kararlıydı. Masasına oturdu ve listeyi gözden geçirmeye başladı. Sınıfta herkes ç devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.