Bakanlık: Okul tuvaletlerine dikkat
 

Sağlık Bakanlığı, öğrencilerin sağlığı için okul kantin ve tuvaletlerinin hijyenik kurallara uygun olması gerektiğine dikkat çekti.

Bu kapsamda, tüm öğretmen ve öğrencilerin okul yaşamlarını sağlıklı olarak sürdürebilmelerinin öncelikli olduğunu kaydeden Bakanlık, okul sağlığı hizmetlerinin sunumunda okul öğretim personeli, öğrenci ve ailelerle işbirliği yapılarak, ekip halinde çalışılması gerektiğini belirtti. Bakanlık, resmi ve özel bütün okullar ile dershane, kurs ve tüm eğitim merkezlerinin sağlık şartlarına uygun olması gerektiğine işaret etti.

KANTİNLERE DİKKAT

Okula yeni başlayan öğrenciler başta olmak üzere, tüm öğrencilerin genel muayene ve sağlık taramalarının yapılması gerektiğine dikkat çeken Bakanlık, “Öğrencilerimize gerekli aşıların zamanında yapılması, tüm öğrencilerimizin paraziter, diş, kalp ve enfeksiyon hastalıkları ile görme, işitme ve gelişme geriliği konularında sağlık taramalarının yapılması çok önemli” açıklamasını yaptı.

Bakanlık, öğretmen, okul çalışanları ve gerektiğinde velilerin de sağlık konularında bilgilendirilmesine yönelik aktiviteler düzenlenmesini isterken, okul ve tüm eğitim merkezlerinde, sağlıklı, yeterli içme ve kullanma suyunun bulunması, bu suların kalitesinin sürekli izlenmesi, izleme sonuçlarına göre gerekli tedbirlerin alınması, su depolarının periyodik temizliği ve dezenfeksiyonunun sağlanması gerektiğini bildirdi.

“KANTİNLERDE SAĞLIĞA UYGUN BESİNLER SATILSIN”

“Okulların açılmasına az bir süre kala, derslikler ile diğer tüm salon, oda, tuvalet, avlu, bahçe, kantin ve yemekhanelerin, öğrencilerin gelişim çağına uygun nitelikte ve gerekli asgari teknik ve hijyenik şartlara sahip olmasına özel önem verilmeli” diyen Bakanlık, okul ve eğitim merkezlerinin çevresindeki öğrencilere hitap eden işyerlerinin, gerekli teknik ve hijyenik şartlara uygun olarak faaliyet göstermelerinin çok önemli olduğunu ifade etti. Bakanlık, tüm okul kantin ve yemekhanelerinde sağlığa uygun, çocuk ve gençlerin yeterli ve dengeli beslenmelerinin sağlanmasına yönelik besinlerin satışının yapılması, güvenli gıdaların tüketime verilmesi ve okul çevresinde açıkta gıda satışının önlenmesi gerektiğine değindi.

“Sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme herkes için özellikle de çocuklarımız için çok önemli. Çünkü yetersiz ve dengesiz beslenen çocukların bedensel ve zihinsel gelişimleri geri kalıyor, sağlık sorunları ağır ve uzun sürüyor” diyen Bakanlık, kantin ve yemekhanelerde görev yapan tüm personelin periyodik olarak muayenelerinin yapılmasının önemine işaret etti.
Kaynak: Hürriyet 14 Eylül 2006

 
Süper Teyze 194
Ayça özel bir öğretmenden piyano dersi alıyordu. O gün de öğretmeninin gelmesine çok az bir zaman kalmıştı. Ayça’nın annesi telaşlıydı : - Hadi kızım,hazırlan. Öğretmenin birazdan kapıyı çalar, devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.