Çöpünüzü yere atmayın, konuşan sokak lambası kızabilir!
  İngiltere’de Middlesborough belediyesi tarafından satın alınarak kentin 158 ayrı noktasındaki sokak lambalarına monte edilen kapalı devre TV sistemleri aracılığıyla, yanlış davranışlarda bulunanlar polis tarafından anında uyarılacak.
      Sistem, kontrol merkezinde oturan ve kapalı devre TV kameralarının çektiği görüntüleri izleyen polis memurlarının anında müdahale ederek, yanlış davranışlarda bulunanları toplumun önünde hoparlörler vasıtasıyla uyarmasına olanak tanıyor.
      Middlesborough belediyesi, kapalı devre uyarı sistemlerinin şu ana kadarki uygulamasından büyük başarı elde edildiğini açıkladı.
      Sistemin yöneticisi Jack Bonner, "Bu, insanları yanlış davranışlardan iki sebeple uzak tutan bir sistem. Birincisi, kapalı devre sistemden izlendiğinizi biliyorsunuz ama ikincisi ve daha önemlisi, birinin her an size herkesin önünde uyarıda bulunabileceğini biliyorsunuz. Bu da sizi yanlış davranmaktan alıkoyuyor" dedi.
      Yakın zamanda bir gece kulübü önünde kavga eden iki kişinin, sistemin kontrol odasındaki polis tarafından uyarıldıktan sonra hemen ayrılıp farklı yönlere gittiklerini anlatan Bonner, "Sistemin amacı insanları terbiye etmek değil, sadece daha temiz ve güvenli bir kent yaratmak" diye konuştu.
      Mail on Sunday gazetesi de uygulamayı izleyip sonuçları değerlendirdi.
      Bisikletiyle yaya bölgesinde gezen bir gencin yüksek sesle uyarılınca yaşadığı korku ve şaşkınlığı yazan gazete, gencin hemen bisikletini eline alıp yürümeye başladığını bildirdi.
      Aynı şekilde bir kadın muhabirlerinin de yere çöp attığını ve uygulamayı test ettiğini duyuran gazete, hoparlörden yükselen uyarıyı duymazdan gelmeyi deneyen muhabirin daha sonra, çöpü yerden almak ve en yakındaki çöp kutusuna kadar elinde taşımak zorunda kaldığını kaydetti.
Kaynak:Milliyet 18 Eylül 2006
 
Süper Teyze 411
 Öğretmen,bayram tatilinde bütün öğrencilerinin birer kitap okuyup bitirmeler,ini istemişti. Tatil sonrası sınıfa sordu : - Hepiniz birer kitap okudunuz mu çocuklar ? - Eveeet ! dedi çocuklar devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.