NUH’ UN GEMİSİ BULUNDU MU?
  Birçok insan Nuh’un gemisinin  hikayesini bilir. Üç büyük dünya dini _Hıristiyanlık, Musevilik ve Müslümanlık _inanışına göre Tanrı, Nuh adlı bir adama, dünyadaki her cinsten iki hayvanı alabilecek bir gemi yapmasını söylemişti. İncil’ e göre Nuh, hayvanları büyük bir selden koruyacaktı.

Nuh’ un gemisinin son olarak bulunduğu yer hakkında birçok söylenti vardır. Fakat bir grup ,uydu fotoğraflarını kullanarak geminin yerini bulduklarını düşünmektedirler.
“ İnsanlara %98 emin olduğumuzu söylüyoruz” diyor Daniel McGivern.” Resimlerden birinde tahta direkleri gördük”
Uydu, uzayda dünya yörüngesinde dolaşırken, Türkiye’de Ararat Dağı’nın resimlerini çekti.Bir çok tarihçi Nuh’ un gemisinin bir dağın zirvesinde kaldığını zannetmektedir. 17,000 feet (5,165 metre) lik yüksekliğiyle Ararat Dağı bölgenin en yüksek noktasıdır. Ve tarihçilerin bir kısmı eğer Nuh gerçekten yaşamışsa, yaşadığı yerin bu bölge olduğunu düşünmektedir.
McGivern ve bilim adamlarından oluşan bir grup Ararat Dağı’ nın zirvesine bir seyahat planladılar ancak dağa tırmanmak kolay  değildi. “Dağın kuzey yüzünde yokuşlar çok sert ve tehlikeli – zihnen ve bedenen olağanüstü bir meydan okuma” diyor dağa 50 defadan fazla tırmanan Türk Profesör Mehmet Aslan.
McGivern ve Grubunun Nuh’ un gemisini bulduğuna kimse ikna olmadı.Hala Geminin orada olduğuna dair bir kanıt yok.
“Bizim düşüncemize göre eğer Buz üzerinde bir çıkıntı olsaydı, bölgeye keşife giden yüzlerce kişi tarafından açığa çıkarılırdı.” Diyor Ararat Dağı’nı inceleyen bir organizasyon olan  ArcImagining’ in başkanı  McGivern.
Bu yaz yapılacak geziden sonra McGivern, uydu fotoğraflarındaki görüntünün Nuh’un gemisi olduğunu kanıtlayacağını umuyor.
Kaynak: Reported By Hillary Mayell and written by Sarah Ives
National Geographic Kids News
May 20, 2004

 
Süper Teyze 33
Dersin konusu insan vücudu idi. Öğretmen sordu : - Söyleyin bakalım çocuklar, karnımız ne işe yarar ? Arka sıralarda oturan sınıfın en afacan çocuğu Alican parmak kaldırdı. - Evet Alican ? - Kar devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.