İlk sivil kadın uzayda
 

Tarihin ilk kadın uzay turisti, Rus Uzay Dairesi’ne 20 milyon dolar karşılığında Soyuz aracıyla Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 10 gün geçirecek. Bu süre zarfından Anuşeh yerçekimsiz ortama vücudun verdiği fizyolojik tepkilerle ilgili deneylere kobaylık edecek. Anuşeh Ansari, uçuştan önce yaptığı son röportajda, çocukluk düşünü gerçekleştirdiğini ve yolculuğunu kadınların uzaya araştırmalarına merakını canlandıracağını umduğunu söyledi.

Anavatanı İran’dan ABD’ye göç eden Ansariler, şimdi Tekas’ta çeşitli iş kollarında faaliyet gösteren büyük bir aile. ABD’de yetişen İran kökenli Anuşeh Ansari kendisini çift kültürlü tanımlıyor. 
Anuşeh ve Hamit Ansari, Ansari X Vakfı aracılığıyla uzay çalışmalarına büyük maddi destek veriyor.

Ansari, uzay çalışmalarında ilerleme kaydedilmesi için özel sektörün bu işe daha çok para yatırması gerektiğini vurguladı. Ansari, uzaydan kendi ülkesi İran’ı da görmek istediğini, bu uçuşun İran’da kadınların bilim ve uzaya merakını canlandırmasını istediğini söyledi. Basın toplantısında kendisini uzaya çıkan ilk İranlı olarak niteleyen Ansari, sol kolunda İran sağ kolunda ise ABD bayrağı taşıyor. Uzaya çıkarak bir çocukluk düşün gerçekleştirdiğini belirten Ansari, yolculuğunun kadınların uzay araştırmalarına merakını artırmasını umduğunu ifade etti.
Kaynak:Ntvmsnbc 18 Eylül 2006

 
Süper Teyze 352
Çiftçinin geveze karısı, komşusuna dert yanıyordu : - Bilsen nasıl yalnızım, dedi.Çok fazla konuştuğum için kocam akşamları kümeste, tavuklarla geçirmeye başladı. Onların yanında huzur bulduğunu  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.