Atların dilini öğreten okul açılıyor
 

Alman bir girişimci "Atlara Fısıldayan Adam" filminden ilham alarak atlar ile insanlar arasında iletişim kurmayı öğreteceği ilk akademiyi kuracak. Okulda Andrea Kutsch adlı 39 yaşındaki eski bir polo oyuncusu, Amerikalı at yetiştirici Monty Roberts ile eğitim verecek.

Berlin’e yarım saat mesafede kurulacak okulun amacı, birçok yarışta kullanılan atların zorlama olmadan şiddetten uzak bir şekilde şampiyonalara katılmasını sağlamak.

72 yaşındaki Monty Roberts, Robert Redford’un "Atlara Fısıldayan Adam" filmindeki gibi metotlar kullanarak baş edilemez atları yatıştırmakla tanınıyor. At severler tarafından kabul gören Roberts’in metodu, devlet sanat akademisi bünyesinde faaliyet gösterecek. Üç yıl sürecek olan programda 40 öğrenci kabul edilecek. Okul ücretinin yıllık yaklaşık olarak 40 bin YTL olacağı belirtiliyor. Yapılan açıklamaya göre okulda atlar için solaryum bile bulunuyor. Andrea Kutsch, atlara karşı kamçı yerine jest, mahmuz yerine de şeker küpleri kullandıklarını, ayak dürterek yapılan dönüşleri de kolları açıp kapayarak gerçekleştirdiklerini belirtti. Şu ana kadar okula yaşları 18 ile 41 arasında değişen 4 bin kişi başvuruda bulundu.
Kaynak:Hürriyet 26 Eylül 2006

 
Süper Teyze 250
Ali, Elif’e sordu : - Çilekle fil arasında ne fark vardır ? Küçük kız bilemedi. Ali gülerek anlattı : -Çok basit ! Çileğin üzerine basarsan suyu çıkar. Ama diğerinin üzerine basamazsın !  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.