Genetik müdahaleye Nobel Tıp Ödülü
 

Bu yılki ödül, ’genetik bilgi akışının denetlenmesiyle’ ilgili ’RNA müdahalesi’ adlı çalışmaları nedeniyle iki ABD’li uzmana verildi.

2006 Nobel Tıp Ödülü, "seçilen genlerin etkisiz hale getirilmesiyle" ilgili çalışmalarından ötürü ABD’li bilim adamları Andrew Z. Fire ve Craig C. Mello’ya verildi.
10 milyon İsveç kronu (2 milyon YTL) değerindeki ödül Fire ve Mello’ya "genetik bilginin akışının denetlenmesiyle" ilgili "RNA müdahalesi" isimli çalışmaları nedeniyle verildi.
Stanford Üniversitesi’nden Fire ve Massachusetts Üniversitesi’nden Mello’nun çalışmalarının, kanser, HIV gibi hastalıklar için yeni tedavi yöntemleri bulunmasında yardımcı olabileceği belirtildi.

’Beklediğimden erken oldu’
Nobel ödülüne layık görülen Craig C. Mello (45), çalışmasının bir gün Nobel alabileceğini düşündüğünü, ancak ödülü bu kadar erken bir zamanda beklemediğini söyledi. Andrew Z. Fire (47) ise Nobel komitesi kendisini aradığında uykuda olduğunu belirterek, "İlk başta rüya gördüğümü sandım" dedi.
Kaynak:Milliyet 3 Ekim 2006

 
Süper Teyze 49
İki baba konuşuyorlardı. Biri sordu : - Oğlunun okuldaki durumu nasıl ? Sevilen bir öğrenci mi ? - Maalesef hayır ! dedi diğeri. Veli toplantılarına her seferinde değişik bir isimle katılmak zorun devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.