And Dağları’nın gökkuşağı kuşu
 

And Dağları’nın Kolombiya bölümünde bilim insanları, şimdiye dek bilinmeyen tüyleri gökkuşağının renklerini taşıyan bir kuş keşfetti.

Kiremit kırmızısı renkte ibiği olan kuşun serçegiller ailesine ait olduğu tahmin ediliyor. Soyu tükenmekte olan kuşa bölgedeki yerlilerin büyük önem verdiği belirtiliyor. Kolombiya hükümeti kuşu yaşadığı And Dağları’ndaki vadiyi ulusal park yapacak. Keşfin yapıldığı 3.000 metre rakımlı vadiye, normal şartlarda yürüyerek ulaşmanın oldukça zor olduğu ve günler aldığı belirtiliyor.

Keşfi yapan Kolombiyalı çevre örgütü ProAves uzmanı Camila Gomez, kuşu keşfedildiği yağmur ormanlarının giderek küçüldüğünü ve bu bölgede keşfedilmeyi bekleyen onlarca yeni hayvan ve bitki türü bulunduğunu vurguluyor. Dünyada her yıl yaklaşık iki veya üç yeni kuş türü keşfediliyor. Kolombiya’nın And Dağları bölgesi en az 1865 kuş türüne evsahipliği yaptığı için, doğa severlerden büyük ilgi görüyor.
Kaynak: Ntvmsnbc 10 Ekim 2006

 
Süper Teyze 313
Küçük Beril gece uyumadan önce dua ediyordu : - Tanrım lütfen ! diye yalvardı. Beni akıllı, tertipli, bilgili ve becerikli bir kız çocuğu yap. Çünkü öğretmenimin bunu başarabileceğini hiç sanmıyo devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.