İyi niyet elçisi Kidman Kosova’da
 

Bugüne kadar daha çok filmleri ve özel yaşamı ile gündeme gelen ünlü aktris Nicole Kidman, bundan böyle Birleşmiş Milletler adına yapacağı işlerle de adından sözettirecek gibi görünüyor.

BM Kadın Kalkınma Fonu adına iyi niyet elçiliği görevini üstlenen Nicole Kidman savaşın vurduğu bölgelerden Kosova’ya giderek orada yaşayan kadınların durumunu araştırdı. Kidman Kosova hakkında bir belgesel hazırlayacağını açıkladı.

Daha çok beyazperdede ya da şık kıyafetler içinde gala ve ödül törenlerinde görmeye alıştığımız ünlü aktris Nicole Kidman gazetecilerin karşısına bu defa Kosova’da çıktı.

Ancak Kidman Kosova’ya bir film çekimi için değil, Ocak ayında üstlendiği BM iyiniyet elçiliği görevi kapsamında gitti.

1999’dan bu yana BM’nin yönetiminde bulunan Kosova’ya giden Avustralyalı aktris, başkent Priştine ile Yakova’da incelemelerde bulundu.

Kosovalı kadınların durumunu inceledi
BM Kadınlar için Kalkınma Fonu (UNIFEM) kapsamında iyiniyet elçiliği görevine üstlenen Kidman, özellikle bu bölgelerdeki kadınların durumuna dair yetkililerden bilgi aldı:
“BM iyiniyet elçisi olarak, bu bölge hakkında daha çok şey öğrenmek için buradayım. Burada yaşayan insanların öykülerini dinleyeceğim ve bana ihtiyaç duyduğunuzda sizin sesiniz olmaya çalışacağım.”

Kosova hakkında bir belgesel hazırlayacak
Kosova’daki savaşın kadınları nasıl etkilediğine ve kadınların yaşadığı sorunlara dair incelemelerde bulunan Kidman, bu bölge ile ilgili bir belgesel de hazırlayacak.
Kaynak: Ntvmsnbc 18 Ekim 2006

 
Süper Teyze 465
Ünlü   lokantalardan birinde tek başına yemek yiyen genç adam, garsonu yanına  çağırarak şöyle dedi : - Geçen gelişimde yediğim  kuzu haşlamanız çok lezzetliydi. Bu gün aynısınd devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.