Hipopotamların soyu tükeniyor
 

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki Mai Mai milislerinin eti ve kemiği için öldürdüğü bölgeye özgü hipopotamların soyu tehlikede.

İngiliz çevre örgütü Zoological Society of London (ZSL), Mai Mai milislerinin Kongo’daki Virunga Ulusal Parkı’nda kısıtlı bir bölgede yaşayan hipopotamların yarısını iki hafta içinde öldürdüğünü belirledi. Soyu tükenmekte olan Orta Afrika hipopotamlarından 400’den az kaldı. ZSL’a göre, hipopotamların soyu yıl sonuna dek tümüyle tükenecek.

ZSL’nin bölgedeki temsilcisi Lyndsay Gale BBC’ye yaptığı açıklamada hayvanların sayısının hızla azaldığını ve hemen önlem alınmaması halinde kısa zamanda hipopotamların yeryüzünden silineceğini söyledi. Gale ayrıca milislerin bufalo ve filleri de avladığını ifade etti.
 
Virunga Ulusal Parkı’nda 20 yıl önce 22.000 hippopotam bulunuyordu. Afrika’da bir zamanlar 130.000 hipopotam olduğu tahmin ediliyor. Ancak, Ülkede süregelen içsavaş dolayısıyla milisler silah satın alabilmek için acil nakit ihtiyacını bölgedeki eti veya kemiği değerli hayvanları öldürüyor.
Kaynak: Ntvmsnbc 19 Ekim 2006

 
Süper Teyze 204
Ömür karnesini o gün almış ama daha evdekilere göstermemişti. Yemekten sonra, biraz sıkılarak babasına yaklaştı : - Babacığım sen karanlıkta yazı  yazabilir misin ? Babası güldü bu soruya devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.