İstanbul’da bir evrensel deha
 

Rahmi Koç Müzesi, Leonardo Da Vinci’nin mühendislik harikası olarak kabul edilen, orijinal çizimlerinden inşa edilmiş makinelerin replikalarını barındıran uluslararası üne sahip ’Leonardo: Evrensel Deha’ sergisine ev sahipliği yapacak. Sergi, 2 Kasım ile 31 Aralık tarihleri arasında izlenebilecek.

Sergi, Leonardo Da Vinci’nin 1478-1513 yılları arasında tasarladığı ve orijinal çizimlerini derinlemesine çalışmış, konularında uzmanlaşmış tarihçiler ve mühendisler tarafından inşa edilmiş benzersiz 40 adet işlevsel, çoğu gerçek ebatlarda replikayı içeriyor.
 
Da Vinci tarafından önerilen ve Da Vinci döneminde bulunabilen tahta, ip, tutkal gibi malzemeler kullanılarak, sadece o dönemin aletleriyle, tamamen el işçiliği ile yine Da Vinci’nin talimatlarına göre yapılmış eserleri içeren sergi, makinelerin kullanımına göre beş bölümden oluşuyor.

İlk dört bölüm, Leonardo Da Vinci’ye eserlerinde ilham veren doğadaki dört madde ’toprak, ateş, hava ve su’ya göre tasarlanmış replikalardan oluşurken, beşinci bölüm ise Da Vinci’nin tasarladığı diğer mekanizmaları içeriyor.
    
Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek olan interaktif sergide ziyaretçiler, Da Vinci’nin zekasını anlayıp, bazı makinelere dokunma ve kullanabilme fırsatı da bulacak.
Kaynak: Hürriyet 30 Ekim 2006

 
Süper Teyze 363
İki tavuk arkadaş, aylar sonra yolda karşılaşırlar. Bu hoş rastlantı ikisini de çok mutlu etmiştir. Tavuklar dan biri neşeyle gıdaklayarak kanatlarını çırpar. Arkadaşı çok duygulanarak şöyle der b devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.