Danimarka en mutlu ülke
 

Analitik sosyal psikoloji uzmanı Adrian White’ın araştırmasına göre dünyanın en mutlu üç ülkesi Danimarka, İsviçre ve Avusturya.

Leicester Üniversitesi’nde görevli analitik sosyal psikoloji uzmanı Adrian White’ın yaptığı araştırma, dünyada en mutlu ülkenin Danimarka, en mutsuzunun da Afrika’daki Burundi olduğunu gösterdi. Mutluluk haritasında Türkiye ise 133’üncü sırayı alıyor.

Adrian White’ın 178 ülkeden edindiği verilerin yanı sıra BM ve Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptıkları dahil 100 küresel çalışmaya dayandırdığı araştırmasında, mutluluğu etkileyen en temel faktörlerin sağlık, refah ve eğitim olduğu görüldü.

EN MUTSUZ KONGO CUMHURİYETİ
Araştırmasını “dünyanın ilk mutluluk haritası” olarak nitelendiren White, çalışması sırasında insanların daha çok içinde bulundukları durum ve çevrelerinden hoşnut olup olmadıklarını incelediğini söyledi. 
 
White’ın araştırması, dünyada Danimarka’dan sonra en mutlu ülkelerin sırasıyla İsviçre, Avusturya, İzlanda ve Bahamalar, en mutsuz üç ülkenin Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Zimbabve ve Burundi olduğunu ortaya koydu.

Irak gibi çatışmaların yaşandığı ülkelerin dahil edilmediği araştırmaya göre, ABD mutluluk sıralamasında 23., İngiltere 41., Almanya 35. ve Fransa 62. oldu.

TÜRKİYE 178 ÜLKE ARASINDA 133’ÜNCÜ
White, dünyada küçük ülkelerin biraz daha mutlu olma eğiliminde olduğunu belirtirken, bunu, daha güçlü işbirliği hissi ve ülkenin estetik niteliklerinin olmasına bağladı.

Adrian White, araştırmada Asya’daki ülkelerin çok alt sıralarda yer alması karşısında şaşırdıklarını ifade ederek, sıralamada Çin’in 82., Japonya’nın 90. ve Hindistan’ın 125. gelmesine dikkati çekti.

Mutluluk haritasında Türkiye ise 133’üncü sırayı alıyor.
Kaynak: İnternet Haber 1 Kasım 2006

 
Süper Teyze 58
Öğretmen sınıfta anlatıyordu : - Her insanın hayatta bir hedefi olmalıdır çocuklar. Aksi halde hayat çok anlamsız olabilir. Anladınız mı ? Örneğin sen Ege, söyle bakalım hayattaki hedefin ne ? Hi devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.