Filler aynada kendilerini tanıyor
 

ABD’de yapılan bir araştırma, fillerin de şempanzeler ve yunuslar gibi aynada kendilerini tanıyabildiklerini ortaya koydu.Araştırmaya katılan bilim adamlarından Joshua Plotnick, fillerdeki sosyal karmaşıklığın, özgeci davranışların iyi bilindiğini ve doğal olarak dev beyinlerinin bu hayvanları kendilerini ayna önünde incelemeleri için mantığa uygun bir tercih yapacak hale getirdiğini belirtti.

Araştırmacılar, bu araştırmayı yapmak için New York’ta bulunan Bronx hayvanat bahçesinde yaşayan üç dişi fili, 2,4 metre boyutundaki dev kare aynalar önünde teste tabi tuttular.

Deney boyunca filler kendi görüntülerini, ağızlarının içi gibi normal olarak vücutlarının göremeyecekleri bölümlerini, yansımalarını kullanarak ve tekrar tekrar yaptıkları hareketlerle incelediler.

Bu fillerden biri, hortumunu kullanarak gözünün üzerine çizilen renkli bir X işaretine birkaç kez dokunmayı başardı. Aynı fil, diğer gözünün üzerinde yer alan ve benzer koku ve dokuya sahip olan ancak gün ışığında görülemeyen diğer bir X işaretineyse bir tepki vermedi.

Diğer bazı hayvanın aksine, bu fillerin aynadaki kendi görüntülerine herhangi bir tepki göstermedikleri görüldü.
Kaynak: İnternet Haber 1 Kasım 2006

 
Süper Teyze 51
Afacan Ali, ailesiyle birlikte 3 günlüğüne Paris’e gitmişti. Otele vardıklarında, resepsiyondaki görevli bilgi vermeye başladı : - Otelimize hoş geldiniz ! Odanız üçüncü katta. Kahvaltı sabah 07:00 devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.