Bilgisayarda Sanat_7
 

Birbirine çok benzeyen iki resim yapıp arkadaşlarınızdan iki resim arasındaki farkları bulmalarını isteyebilirsiniz.

Paint programında 12 cm genişliğinde ve 10 cm yüksekliğinde bir tuval oluşturun. Rectangle (Dikdörtgen) aracını kullanarak tuval büyüklüğünde bir dikdörtgen çizin. Sonra da çizme ve boyama araçlarını kullanarak içinde pek çok nesne olan bir resim çizin. Resmi bitirince File (Dosya) menüsünden Save As’i (Farklı Kaydet) seçin ve dosyayı Farkl.bmp adıyla kaydedin.

Sonra resimde 10 değişiklik yapın. Birisinin elbisesinin rengini Fiil (Renkle Doldur) aracını kullanarak değiştirebilirsiniz veya resme yeni bir şeyler ekleyebilirsiniz, örneğin yakaya takılmış bir çiçek. Ayrıca Eraser (Silgi/Renk Silicisi) aracıyla bir şeyi silebilirsiniz. Değiştirdiğiniz resmi Fark2.bmp adıyla kaydedin.

Resimlerden birer çıktı alın; bakalım arkadaşlarınız bütün farkları bulabilecekler mi? Renkli yazıcınız yoksa, resimlerden taslak halinde çıktı alıp sonradan boyayabilirsiniz. Dikkatli olun, boyarken istemeden yeni farklara yol açabilirsiniz.

 
Süper Teyze 338
Boğaç, saçma  bilmecelere çok meraklıydı. Bir gün yine yakın arkadaşı Okay’ı yakaladı : - Bilmeceme doğru cevap verirsen, sana benden bir dondurma ! Anlaştık mı ? dedi. - Anlaştık , ded devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.