Lanetli Ada (The Wicker Man)
 

Neil LaBute’nin yönettiği ve Nicolas Cage, Ellen Burstyn, Molly Parker ile Kate Beahan’ın oynadığı ‘Lanetli Ada’ (The Wicker Man), UNP Filmcilik dağıtımıyla Sinetel Film tarafından gösterime sokuldu.

Neil LaBute başarılı bir oyun yazarı, ödüllü bir senarist ve film yapımcısıdır. İlk filmi In the ‘Company of Men’le 1997’de Sundance’de Film Yapımcıları tarafından ödüllendirilmekle kalmadı, New York Film Eleştirmenleri Birliği tarafından En İyi İlk Film Ödülü’ne lâyık görüldü. Senaryosuyla da 1998’de Independent Spirit Ödülleri’nde En iyi İlk Senaryo Ödülü’nü kazandı. Üçüncü filmi ‘Nurse Betty’ dünya prömiyerini 2000 yılında Cannes Uluslararası Film Festivali’nde yaptı ve En İyi Senaryo Ödülü’nü kazandı.

FİLMİN ÖYKÜSÜ
California otoyol devriyesi olarak görev yapan polis memuru Edward Malus (Nicolas Cage), annesiyle seyahat eden küçük bir kızın kayıp oyuncak bebeğini geri vermek için arabalarını durdur.

Oyuncak bebeği geri verirken, kontrolden çıkan bir kamyon duran arabaya çarparak alev almasına neden olur. Edward içinde sıkışanları kurtaramadan şiddetli bir patlama meydana gelir ve otomobil alevler içinde kalır.

Bunalıma giren Edward, anne ve kızın son bakışlarının resmini kafasından silebilmek için ilaçlarla dolu birkaç ay geçirir. Ama, hayat Edward’a ikinci bir şans verecektir.

Eski nişanlısı Willow’dan (Kate Beahan) aldığı damgasız mektup onu Summersisle adlı bir adaya sürükleyecektir.

Willow, yıllar önce Edward’ın hayatına girmiş ve aniden ortadan kaybolmuştur. Mektubunda, küçük kızı Rowan’ın kayıp olduğunu ve onu bulması için bir tek ona güvenebileceğini yazar. Summersisle adası özel mülkiyet olmakla beraber, sakinleri eski unutulmuş gelenekleri yaşatmakta ve kendileri de bu şekilde yaşamaktadırlar.

Edward bunu hayatını yeniden rayına koyabilmek için bir fırsat olarak değerlendirir ve gitmeye karar verir.

Adaya vardığında işinin kolay olmayacağını kavraması uzun sürmez. Kendine özgü kültürünü ve geleneklerini yaratmış olan ada halkı ve başlarındaki Kardeş Summersisle (Ellen Burstyn), araştırmasının saçma olduğunu çünkü adada Rowan adında bir kızın hiç yaşamadığını söylerler.

Ama, adanın sırları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlayınca, Edward burada yaşayanların hiç de masum olmadıklarını, antik ve pagan törenlerini canlandırarak bunu insan kurban etmeye kadar götürebileceklerini keşfeder.

Filmin Künyesi
Yönetmen: Neil Labute
Senaryo: Neil Labute
Hikaye: Anthony Shaffer
Yapımcı: Nicolas Cage, N. Golightly, A. Lerner, R. Emmett
Yardımcı Yapımcı: Zygi Kamasa, S. Franks, Shawn Williamson
Yürütücü Yapımcı: Brad Van Arragon
Görüntü Yönetmeni: Paul Sarossy
Müzik: Angelo Badalamenti
Kostüm Tasarımı: Lynette Meyer
Prodüksiyon Tasarımı: Phillip Barker
Kurgu: Joel Plotch
Tür: Drama, korku, gizem, gerilim
Süre: 102 dk.
Dağıtım: UNP Filmcilik

Oyuncular:
Nicolas Cage (Edward Malus), Ellen Burstyn (Summersisle), Kate Beahan (Willow), Frances Conroy (Dr. Moss), Molly Parker (Rose / Thorn), Leelee Sobieski (Honey), Diane Delano (Beech),
Kaynak: Ntvmsnbc 3 Kasım 2006

 
Süper Teyze 427
  İki iyi arkadaş,  Aysu ve Deniz, yemek pişirme işine merak sarmışlardı. bir araya geldikleri zaman, annelerinin yemek kitaplarını çıkarıyor, denemek istedikleri yemek tariflerini defterle devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.