’Ataköylü’den yeni dünyaya merhaba
 

Adı kirpi. Bilim insanları "Erinaceus concolor" diyorlar. Bir akşam saati İstanbul’un yeşili bol semtlerinden Ataköy 2. Kısım’da, kaldırımda yaralı olarak bulundu. Araçlar, motor ve klaksonlarından korkunç gürültüler çıkararak yanından hızla geçip giderken, o tutmayan bacakları ve yaralı bedeniyle sürünerek bir yere sığınmaya çalışıyordu.

İlk müdahaleyi Veteriner Sedat Yalın yaptı. Daha sonra tedavi için, İstanbul Üniversitesi’nin Avcılar Kampusü’nde, Veterinerlik Fakültesi son sınıf öğrencisi ve ’Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Derneği’nin kurucusu Ahmet Emre Kütükçü’nün ellerine teslim edildi. Yaklaşık 10 gün sonra Kütükçü’den sevindirici haber geldi: "Kirpimiz iyileşti. Kafeste kış uykusuna yatmak için yuva yapmaya çalışıyor. Bir an önce doğaya bırakmamız gerek." Hürriyet çalışanları ve Kütükçü’den oluşan küçük bir grup, "Kirpiş"i Silivri’nin şirin köylerinden Danamandıra yakınlarında ormanlık, çalılık ve fundalık bir alanda doğaya bıraktı. "Kirpiş" kurumuş meşe yaprakları ve otların oluşturduğu sarı-kahverengi bir halının üzerinde yeni hayatına başladı.
Kaynak:Hürriyet 13 Kasım 2006

 
Süper Teyze 247
Başak babasına yakındı : -  Babacığım, sen çok iyi bir öğretmenim olduğunu söylüyorsun ama inan bana öyle değil ! Koskoca öğretmen olmuş ama hayatında bir kere bile at görmemiş ! - Bu da  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.