Satürn’de kasırga böyle oluyor
 

ABD’nin uzay aracı Cassini, dev bir kasırganın Satürn gezegeninin güney kutbunu kasıp kavurduğuna ilişkin görüntüler gönderdi. Cassini’nin gönderdiği görüntüler Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi’nin (NASA) internet sitesinde yayınlanırken, NASA, böyle bir olaya dünya dışındaki bir başka gezegende ilk kez rastlandığına dikkat çekti.

NASA bilim adamları, Satürn’de saptanan kasırganın dünyada görülen kasırgalara benzer özellikler gösterdiğini, buradaki rüzgarların hızının saatte 550 kilometreyi bulduğunu kaydetti. Bilim adamları ayrıca, gazdan oluşan bir gezegen olan Satürn’deki kasırganın dünyadakilerden farklı olarak yer değiştirmediğini ve dünyadakiler gibi okyanuslar üzerinde oluşmadığını belirtti. Cassini’nin kameraları olayı, 11 ekimde Satürn’ün güney kutbu üzerinde 340 bin kilometre irtifada uçtuğu sırada 3 saat boyunca kaydetti. Cassini, 1997’de fırlatıldıktan sonra temmuz 2004’te Satürn’ün yörüngesine girmişti.
Kaynak:İnternet Haber 11 Kasım 2006

 
Süper Teyze 162
Otoyolun kenarına geldiklerinde çocuk salyangoz annesine sordu : - Karşıya geçecek miyiz anneciğim ? - Mümkün değil ! dedi anne salyangoz. İlk otobüs sadece 4 saat içinde burada olur.  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.