En güzel çocuk filmleri
 

Çocukların ve çocuk kalmayı başaranların büyük bir heyecanla beklediği Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali başlıyor.

14 - 30 Kasım 2006 tarihleri arasında dördüncü kez gerçekleştirilecek olan festival, 30’un üzerindeki ülkeden 100’ün üzerindeki filmi, çocuklarla buluşturuyor. Bu yıl da, iki hafta boyunca dünyanın dört bir yanından gelen birbirinden renkli çocuk filmlerine evsahipliği yapacak olan Cinecity Sinemaları, çocukları sinemanın büyülü dünyasında eğlenceli ve macera dolu yolculuklara çıkarıyor.

Çocukların yanı sıra büyüklerin de ilgiyle izlediği Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali başlıyor.

Festival, 14 Kasım 2006 Salı günü saat 14.00’te Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen Açılış Galası ve Ödül Töreni ile başlayacak.

Oyuncu Berrak Kuş ve Eser Ali Yıldırım’ın sunumuyla gerçekleşecek olan galada, festival kapsamında açılan ve 6-15 yaş arası çocukların Küçük Sinemacılardan Büyük Filmler Yarışması’na gönderdikleri filmler ile ödül kazananlar açıklanacak.

Festival bu yıl iki ana bölüme ayrılıyor:

Birincisi; 15 - 16 Kasım tarihlerinde Ihlamur Kasrı’nda gerçekleştirilecek olan atölye çalışmaları gibi çocuklara sinemanın kamera arkasını tanıştırmaya ve sevdirmeye yönelik faaliyetleri kapsıyor.

İkinci bölüm ise 17 ve 30 Kasım tarihleri arasında sadece İstanbul Cinecity Sinemaları ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema TV Merkezi (Balmumcu) gerçekleştirilecek olan film gösterimlerinden oluşuyor.

Pedagoglar tarafından izlenmiş ve onaylanmış 100’ün üzerinde film, iki hafta boyunca 2-15 yaş arası çocuklarla buluşacak. Filmler; Cinecity D-Point Etiler, Bonus Premium Cinecity Trio Kozyatağı, Cinecity Olivium Zeytinburnu ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Balmumcu olmak üzere 4 farklı noktada gösterilecek.
Kaynak: Ntvmsnbc 13 Kasım 2006

 
Süper Teyze 287
Adam telaş içinde doktoruna anlatıyordu : - Sormayın doktor, bu yaşıma kadar böyle garip bir gece yaşamamıştım. Öyle bir rüya gördüm ki, bir türlü etkisinden kurtulamıyorum. - Sakin olun  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.