Pandaların dışkısı ‘altın’ değerinde
 

Tayland’da bir hayvanat bahçesi, pandaların dışkısından kağıt yapılabileceğini keşfetti.

Ülkenin panda projesi müdürü Prasertsak Buntrakoonpoontawee, bambularla beslenen pandaların, bambuların kağıt yapımında kullanılabilecek kısmını dışkıyla attıklarını anlattı.

 Prasertsak, hayvanat bahçesindeki iki pandanın günde 23 kilo “kağıt hamuru” dışkıladıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Kağıt yapmak için her çeşit kağıt hamurunun kullanılabileceğini biliyoruz. Biz de, dut ağacından kağıt yapmaya ilişkin iki bin yıllık tekniği, panda dışkısındaki bambu kağıt hamuruna uyguladık.”

Prasertsak, panda dışkısından elde edilen kağıttan, üzerinde panda resimleri olan hediyelik eşya yapıldığını, hediyelikler ve kurutulmuş panda dışkısı satışlarından yılda 8200 dolar kazandıklarını söyledi.

“Chuang Chuang” ve “Lin Hui” adlı pandaların dışkısından elde edilen paranın, panda projesinin finansmanında kullanıldığı belirtildi.
Kaynak: Ntvmsnbc 14 Kasım 2006

 
Süper Teyze 32
Gülin hastaydı. Yatağında yatıyor annesi de başucunda oturmuş onun sevdiği şarkıları mırıldanıyordu. Gülin birden doğruldu : - Anneciğim bir şey sorabilir miyim ? - Tabi yavrucuğum ! - Artık uyuy devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.