Sokak çocukları için veri tabanı oluşturulacak
 

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, sokakta yaşayan veya çalıştırılan çocuklarla ilgili bir veri tabanı oluşturulabilmesi için valiliklerden bu çocuklara ilişkin sayısal verilerin Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğüne göndermelerini istedi.

Bakan Çubukçu, valiliklere konuya ilişkin gönderdiği genelgede, SHÇEK tarafından hazırlanan “Sokakta Yaşayan veya Çalıştırılan Çocuklara Yönelik Hizmet Modeli” çalışmalarının Adalet, İçişleri, Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıklarının eş güdümüyle sürdürüldüğünü hatırlattı.

Risk altındaki çocuklara yönelik sosyal politikaların belirlenmesi amacıyla sokakta yaşayan veya çalıştırılan çocuklara ait net sayısal verilere ihtiyaç duyulduğuna dikkati çeken Çubukçu, bu verilerin söz konusu çocuklara ilişkin koruyucu, önleyici, tedavi ve rehabilite edici çalışmalara da temel oluşturacağını belirtti.

Bakan Çubukçu, bu kapsamda illerde vali yardımcılarının başkanlığında, emniyet, sağlık, milli eğitim, sosyal hizmetler müdürleri ile ilgili diğer müdürlerin ve belediye başkanlarının katılımıyla bir komisyon oluşturulması talimatını verdi.
İlgili komisyonun takip ve denetiminde oluşturulacak ekiplerin alan taraması yapmasını isteyen Çubukçu, tespit edilecek sayısal verilerin yıl sonuna kadar SHÇEK Genel Müdürlüğüne gönderilmesi gerektiğini kaydetti.
Kaynak: Hürriyet 16 Kasım 2006

 
Süper Teyze 391
Geceyarısı küçük Berk yattığı yerden babasına seslendi : - Babacığım, bana bir bardak su verir misin lütfen ? - İyi ama oğlum, şimdiye kadar tam beş bardak su getirdim sana, dedi adam. Be devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.