Türk Teknolojisine ’Atatürk’ İmzası...
 

TÜBİTAK, ürettiği mikroçiplere, Türkiye’ye çağdaş medeniyetler düzeyine çıkma hedefini koyan Ulu Önder Atatürk’ün portresini ve imzasını Türk teknolojisini simgelemesi için mikroçiplere yerleştirdi

Türkiye, teknolojide yeni bir başarıya daha imza atıyor. Türkiye, ilk kez TÜBİTAK’ın başardığı mikron teknolojisiyle mikroçip üretimiyle, bu alanda dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdi.
TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) Müdürü Önder Yetiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Enstitü’nün kriptoloji konusunda yaptığı çalışmalarda büyük bir teknolojik birikime ulaştığını kaydetti.
Dünyanın önde gelen ülkelerinin başarısının ileri teknolojide ulaştıkları yetkinlikle ölçüldüğünü vurgulayan Yetiş, Enstitü’nün Türkiye’yi ileri teknoloji üreten bir ülke haline getirmek üzere bilgi güvenliği konusunda çalışmalar yaptığını vurguladı.
Bu çerçevede UEKAE’de bilgi güvenliği sistemlerinde kullanılmak üzere Yarıiletken Teknolojileri Araştırma Laboratuvarı’nda mikroçip üretmeye başladıklarını belirten Yetiş, bunun için yurtdışından hiçbir teknoloji yapmadıklarını, tamamen özgün bir üretim teknolojisi olduğunu kaydetti.
Kaynak:Milliyet 25 Mayıs 2004

 
Süper Teyze 155
Ayhan’ın babasının doğumgünüydü. Küçük oğlan, hediyesini vermeden önce, babasını sarılıp öperek kutladı. Babası çok duygulanmıştı . Ayhan’ı bağrına bastı ve :  - Yakışıklı oğlum benim, bana  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.