Esrarengiz yeraltı sesi kanıtlandı!
 

60’lardan bu yana çoğunlukla ABD, İngiltere ve Yeni Zelanda’da bazı insanların ’duyuyoruz’ dediği ancak kaynağı bir türlü kanıtlanamayan yeraltı sesi kaydedildi.

1960’larda dünya kamuoyunda çok tartışılan, popüler bir konu olan ancak, yalnızca sınırlı sayıda kişi tarafından duyulduğu için varlığı şüpheli bulunan "esrarengiz yeraltı sesi" Yeni Zelanda’da ses kayıt cihazına kaydedilerek kanıtlandı. Daha çok Yeni Zelanda, İngiltere ve ABD’de kulağı yüksek frekanslı seslere çok duyarlı kişilerce duyulan, ancak kaynağı ve ne olduğu anlaşılamayan ses, İskoçyalı sinyal işlem mühendisi Tom Moir tarafından geçen hafta Auckland’da yüksek duyarlılığa sahip bir dijital ses kayıt cihazına kaydedildi.

Sesin kaynağı ne?
Duyanların ifadelerine göre, şişe ağzı üzerinden hava üflenmesi sonucu ortaya çıkan ve ıslığı andıran meçhul gürültünün frekansı, Tom Moir tarafından 56 Hz olarak ölçüldü. Söz konusu sesin akustik nitelikte olduğunu kaydeden Moir, bunun elektromanyetik bir dalga olmadığını vurguladı. Moir, sesin kaynağının başka bilim kollarından bilim adamlarınca yapılacak araştırmalar sonucunda belirlenebileceğini söyledi.
Tom Moir’in başarısı, meçhul sesi duyan pek çok kişiyi rahatlattı. Esrarengiz yeraltı sesini duydukları için uykusuz kalanlar, hasta olduklarını düşünenler ve kulaklık kullananlar, deli olmadıklarının kanıtlanmasının sevincini yaşıyor!
Kaynak: Milliyet 21 Kasım 2006

 
Süper Teyze 421
 Tamer, arkadaşı Atilla’dan borç para istiyordu. Ama oğlanın ödünç para vermeye hiç niyeti yoktu. Sonunda dayanamayarak bağırmaya başladı : - Beni rahat bırak Tamer ! Sana verecek tek kuruşum  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.