Kıyamet Kapıda
 

Gökdelenlerin dev dalgaların altında kaldığı, kasırgaların şehirleri yerle bir ettiği 100 milyon dolar bütçeli "The Day After Tomorrow / Yarından Sonra" cuma günü gösterime giriyor.

Dünyayı 20 yıl sonra beklediği öne sürülen iklim felaketini şimdiden görmeye hazır mısınız? Vizyona girmeden büyük tartışmalara yol açan felaketin filmi "The Day After Tomorrow" yani "Yarından Sonra"nın gösterime girmesine sayılı günler kaldı. Ünlü gökdelenlerin dev dalgaların altında kaldığı, bitmeyen kasırgaların, dinmeyen fırtınaların yaşandığı, yanardağ patlamalarının "benzersiz" diye nitelendirilen görsel efektlerle anlatıldığı, 100 milyon dolarlık bütçeyle çekilen "Yarından Sonra" cuma günü sinemaseverlerle buluşuyor. Filmin en ürkütücü yanı ise dünyanın dörtbir yanındaki uzmanların "Yarından Sonra"daki sahnelerin gerçekleşmesinin hiç de uzak bir olasılık olmadığı yönündeki görüşleri. İngiliz astrofizikçi Staurt Clark "Bugün bu iklimde yaşadığımız için çok şanslıyız. Dünyayı çok soğuk günler bekliyor" derken bir başka araştırma ise Londra Üniversitesi bilimadamlarını tarafından yapıldı.
İngiliz bilimadamları, Atlas Okyanusu’nda önemli akıntıların yavaşladığını saptadı. Bu akıntılar yavaş hareket ettiği takdirde sıcak su sirkülasyonu yerine Kuzey Buz Denizi’ndeki soğuk su sirkülasyonu iklim üzerinde etkili olacak. Bu da ısının düşmesine, yağışların dağişmesine ve ülkenin Sibirya soğukları yaşamasına yol açacak. Öte yandan filmin en çok Amerika’da 2 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri için kampanya çalışmalarına başlayan Cumhuriyetçi George W. Bush’un "felaketine" yol açacağı söyleniyor. Çünkü, Pentagon tarafından hazırlanan iklim raporunda da "iklim değişikliği ve küresel ısınmanın ABD’nin güvenliği açısından terörizmden daha tehlikeli olduğu" savunuluyordu. Ancak Beyaz Saray raporun "spekülatif" olduğunu açıklayarak tüm çevreci grupların tepkisine yol açmıştı. Roland Emmerich’in yönettiği filmin vizyona girmesiyle Bush yönetiminin tekrar eleştiri oklarının hedefi olacağı ifade ediliyor.
Kaynak:Sabah 25 Mayıs 2004

 
Süper Teyze 440
 Müzik dersinde öğretmen, piyano ile klasik parçalar çalıyor, öğrencilerden de çaldığı parçaların adlarını tahmin etmelerini istiyordu. Öğrencilerin çoğu yıl boyu öğretmenleriyle birlikte çalış devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.