Liselere sıkıyönetim yasaları
 

Bakanlık, ortaöğretim kurumlarında disiplini sağlayabilmek için disiplin yönetmeliğinde yeni düzenlemeler yapacak. Cep telefonuyla öğrencilerin birbirine gönderdikleri mesajlar şikayet konusu olursa, disiplin kuruluna götürülecek. Cinsel taciz, okuldan atılmayı gerektiren suç sayılacak. Aynı suçu tekrar işleyen öğrenci, sadece uzaktan eğitim verilen açıköğretim lisesine gidebilecek.

BİLGİSAYAR KULLANIMI

Okullarda bilgisayarla öğrenci tutum ve davranışıyla bağdaşmayan elektronik posta göndermek, internette porno sitelerine giren öğrenciler için de "uyarma", "kısa ve uzun süreli okuldan uzaklaştırma" cezaları verilebilecek.

FUHUŞ YAPTIRANLAR

Tecavüz eden, fuhuş yapan, yaptıran öğrencilerin de okullarıyla derhal ilişkileri kesilecek ve örgün eğitimin dışına çıkarılacak.

UZAKLAŞTIRMA CEZASI

Özellikle sınıflarda kimsenin izinsiz görüntüsü çekilemeyecek, amaç dışı kullanılması halinde öğrenci hakkında işlem yapılacak. Bu durumdaki öğrenciler okul yönetimi tarafından uyarılacak, buna rağmen aynı tavrı sürdüren öğrenci önce "kısa süreli okuldan uzaklaştırma" cezasına çarptırılacak. Benzer hareketleri sürdüren öğrenci, tasdiknameyle okuldan uzaklaştırılacak.
Kaynak: İnternet Haber 24 Kasım 2006

 
Süper Teyze 466
Genç anne panik  içinde çocuk doktorunu aradı : - Yardım edin doktor bey,lütfen ! Küçük oğlum Ahmet az önce mutfaktaki kutu açacağını yuttu! - Sakin olun hanımefendi,oğlunuzun iyi olması  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.