Bugün Dünya AIDS Günü
 

1980’li yılların başında ortaya çıkan hastalıkla mücadelede bugüne kadar önemli ilerlemeler kaydedilse de hala bir aşı geliştirilebilmiş değil. Hasta sayısı da her geçen gün artıyor...

Yüzyılın vebası olarak görülen AIDS hastalığı, alınan tüm önlemlere rağmen hızla yayılıyor. Dünya genelinde AIDS’e yol açan HIV virüsünü taşıyanların sayısı 40 milyon sınırına yaklaştı. Her yıl bu rakama 4 milyonu aşkın kişi daha katılıyor.

Virüs taşıyıcılarının yüzde 60’dan fazlası Afrika kıtasında yaşıyor. Hastalık son dönemde özellikle eski doğu bloku ülkeleri Çin ve Hindistan’da hızla yayılmaya başladı.

Bugüne kadar dünyada AIDS’den ölen toplam insan sayısı da 25 milyonun üzerinde.

Hastalıkla mücadelede alanında bugüne kadar önemli ilerlemeler kaydedildi ancak hala bir aşı geliştirilebilmiş değil. Aşıyla ilgili deneyler halen devam ediyor.

Pekçok kişi, kuruluş ve hükümet hastalığı yenmek için seferber olmuş durumda. Bu uğurda her yıl milyonlarca dolar akıtılıyor.

Hastalıkla mücadelede kapsamında kendi adını taşıyan bir de vakıf kuran eski ABD Başkanı Bill Clinton, HIV virüsü taşıyan çocukların tedavi maliyetinde indirimler sağlanacağını açıkladı.

Clinton bu açıklamayı yaklaşık 6 milyon AIDS hastasıyla bu alanda dünyada ilk sırayı alan Hindistan’da yaptı. Clinton’ın açıklaması 62 ülkede 100 bin çocuğun daha tedavi edilmesi anlamına geliyor.
Kaynak: Ntvmsnbc 1 Aralık 2006

 
Süper Teyze 118
Gökhan annesiyle birlikte yaşlı bir aile büyüklerini ziyarete gitmişti. İlk kez gittiği bu ev çok ilginç geldi Gökhan’a. Her köşeyi uzun uzun inceledi. Sonunda gözü pencerenin önünde, kocaman bir sa devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.