Meteorda organik maddeler
 

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) bilim adamları, 2000 yılında Kanada’daki donmuş Tagish Gölü’ne düşen bir gök taşı (meteorit) üzerinde yaptıkları analizlerde, meteoritin Güneş’ten de eski organik maddeler içerdiğini tespit ettiler.

Böylesi bir maddenin Dünya’da yaşamın gelişiminde hayati rol oynadığı tezi üzerinde duran bilim insanları, meteoritin yapısındaki materyalin büyük bölümünün Güneş Sistemi ile aynı yaşta, ancak gök taşındaki mikroskobik organik "damlacıkların" çok daha eski olduğunu belirlediler.
NASA’nın Texas eyaleti Houston kentindeki Johnson uzay merkezinden Scott Messenger, organik maddenin meteorit doğduğunda muhtemelen oluşmadığını, zira Güneş Sistemi’nin o sırada yaşama olanak vermeyecek derecede çok soğuk olduğunu belirterek, "yaratık" maddenin Güneş Sistemi’nin dışından gelmesinin olası olduğunu kaydetti.
Tagish Gölü’nde bulunan gök taşının çok iyi korunmuş durumda olmasından ötürü farklı bir özellik taşıdığını belirten bilim adamları, dilimlere ayırdıkları meteoritin elektron mikroskobuyla incelenmesinde, "geniş çapta karbon, hidrojen, nitrojen ve oksijen" içeren "damlacıkları" tespit ettiklerini kaydettiler.
Kaynak:İnternetHaber 5 Aralık 2006

 
Süper Teyze 22
Okulda üç günlük bir gezi düzenlenmiş ve bütün sınıf öğretmenlerinin rehberliğinde İzmir’e, Efes harabelerini görmeye gitmişlerdi.  Öğretmen bir yandan gördükleri yerleri çocuklara anlatıy devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.