Antartika’da deniz dinazoru bulundu
 

Antarktika Müzesi Müdürü Mariano Memolli, fosilin son derece iyi korunmuş durumda bulunduğunu, yalnızca kafatasının hava koşulları nedeniyle zarar görmüş olduğunu söyledi.

Memolli, bu sürüngenin İskoçya’daki efsanevi Loch Ness Gölü canavarına çok benzediğini, su üzerinde uçmasını sağlayan küçük kanatları olduğunu ve günümüzdeki penguenlerle de benzerlik gösterdiğini bildirdi.

Vega Adası’nda, bilim adamlarının zorlu uğraşları sonucu deniz düzeyinin 200 metre üzerinde bulunan kalıntıların Dakota Müzesi’ne yollandığı, burada fosilin yavru deniz dinozoruna ait olduğunun anlaşıldığı, ilk kez bu türün yavrusuna rastlanması nedeniyle fosilin ayrı bir önem taşıdığı vurgulandı.

Araştırmacılar, bölgede kül katmanlarının bulunması nedeniyle yavru dinozorun bir yanardağ patlaması sonucu telef olduğu olasılığı üzerinde duruyor.
Kaynak: Hürriyet 11 Aralık 2006

 
Süper Teyze 2
Öğretmen sınıfta ‘temizlik’ konusunu işliyordu. Hasan’ı kaldırdı ve sordu : - Söyle bakalım oğlum, dişlerimizi nasıl temizleriz ? - Diş fırçasıyla ! dedi Hasan kendinden emin bir şekilde. - Aferi devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.