Kaş, Özel Çevre Koruma Alanı oldu
 

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF-Türkiye) Kekova Özel Çevre Koruma Alanı’nın, Kaş’ı da içine alacak şekilde genişletildiğini belirtti.

WWF Türkiye tarafından yapılan yazılı açıklamada, Vakfın 2000 yılından beri yürüttüğü “Likya Kıyılarında Doğa Koruma ve Sürdürülebilir Turizm Projesi”nin en önemli meyvesini verdiği belirtilerek, şöyle denildi...

“WWF Türkiye, Patara’dan Antalya’ya kadar uzanan Likya kıyılarında denizel biyolojik çeşitlilik araştırması yapmış, bu araştırmanın sonucunda da Kaş bölgesi su altı zenginliği açısından önemli alanlardan biri olarak belirlenmiştir. Araştırma sonucu Kaş’ın, özellikle pina toplulukları, deniz çayırları, orfoz, lahoz gibi balık türleri açısından son derece zengin olduğu ortaya çıkmıştır.”

Açıklamada, WWF-Türkiye’nin bu zenginliğin korunması, kaynağı su altı zenginliği olan dalış turizminin sürdürülebilirliği için koruma-kullanma dengesi gözetilerek alanın yasal bir koruma statüsü altına alınması için bölgede en yakın koruma alanı olan Kekova Özel Çevre Koruma Alanı’nın genişletilerek, Kaş İnceburun ve Uluburun arasındaki kıyı şeridi ve adacıkları da içine almasının en uygulanabilir çözüm olacağını belirttiği kaydedildi.

Araştırma sonuçlarının, Coğrafi Bilgi Sistemleri (GIS) ile hazırlanan haritaların, su altı zenginliğiyle ilgili bilgilerin ve alanın koordinatlarının Özel Çevre Koruma Kurumu’na iletildiği dile getirilen açıklamada, kurumun Bakanlar Kurulu’na başvurusu ile alanın 9 Aralık 2006 tarihinde Resmi Gazete’de “Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma Alanı” ilan edildiği bildirildi.

WWF-Türkiye Genel Müdürü Filiz Demirayak da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
“Kekova Özel Çevre Koruma Alanı’nın Kaş’ı da içine alacak şekilde genişletilmesi için WWF-Türkiye olarak yıllarca çalıştık. Bu başarı Kaş’ın su altı zenginliğinin gelecekte de var olabilmesi ve yöre turizmi için çok büyük bir adım. Kaş, genel anlamda denizel zenginlik açısından korunan ilk alan olması nedeniyle de büyük önem taşıyor. Bundan sonra bu alanın daha iyi yönetimi ve sürdürülebilir turizm projeleri için taraflarla işbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz.”
Kaynak: Hürriyet 14 Aralık 2006

 
Süper Teyze 417
 Delikanlı büyük bir bunalım içindeydi. Ailesinin de desteğiyle bir ruh doktorundan yardım almaya karar  verdi. ;İlk randevusunda da çekinerek anlatmaya başladı : - Derdim büyük doktor be devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.