Clooney’den yeni ’Casablanca’
 

Amerikalı oyuncu George Clooney yeni filmi ’The Good German’ ile hayranlarının karşısına çıkmanın heyecanını yaşıyor. Galası 6 Aralık’ta yapılan filmin yönetmeni; Clooney’in son olarak ’Ocean’s 13’ filminde birlikte çalıştığı Steven Soderbergh. Filmde usta oyuncuya Cate Blanchett ve Beau Bridges eşlik ediyor.

BOGART’LA AYNI POZU VERDİ
Siyah beyaz filmin en ilginç özelliklerinden biri, afişinin 1942 yapımı ’Casablanca’ filmininkine tıpatıp benzemesi. Clooney, afişte Humphrey Bogart’ın 1942 yılında verdiği pozun neredeyse aynısını vermiş. İsimlerinin kırmızıyla yazılması, başroldeki kadınların görüntülerinin ikinci planda kalması, iki filmin afişleri arasındaki benzerliklerden yalnızca birkaçı... Öte yandan her iki film de İkinci Dünya Savaşı yıllarında geçiyor. ’Casablanca’ Çekler’in Almanlar’a karşı direnişini bir aşk hikayesinin gölgesinde gözler önüne sererken, ’The Good German’da, savaştan sonra Berlin’de sevdiği kadını arayan bir savaş muhabirinin öyküsü anlatılıyor. ’The Good German’ın akıbetinin üç dalda Oscar ödülü bulunan, ’Casablanca’ya benzeyip benzemeyeceği ise merak ediliyor.
Kaynak: Sabah 17 Aralık 2006

 
Süper Teyze 83
Emrecan oturma odasında birlikte televizyon seyrettikleri sırada babasına sordu : - Babacığım sence hangimiz kadınlardan yana daha dertliyiz ? Babası şaşırdı : -Ne demek istiyorsun oğlum ?  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.