Türkiye’nin en gizemli canlısı için proje
 

Avcılık ve yaşam ortamlarının yok edilmesi nedeniyle soyunun tamamen tükendiği düşünülen Anadolu Parsı’nın (Panthera pardus tulliana), son bireylerinin Doğu Toroslar’da yaşadığı tahmin ediliyor.

Doğa Derneği Proje sorumlusu Özgün Emre Can, "Anadolu Parsının Keşfi" başlıklı bir proje yürüttüklerini söyledi. Can, proje ile Türkiye’nin en gizemli ve efsanevi canlısı Anadolu parsının yaşadığı alanın keşfedilmesi ve neslinin yok olmaktan kurtarılmasının amaçlandığını anlattı. Parsın yaşadığı düşünülen alanlarda türün yaşam döngüsü dikkate alınarak arazi çalışmaları yapılacağını belirten Özgün Emre Can, arazi çalışmaları kapsamında yörede yaşayan insanların konu hakkındaki bilgisinin anketler aracılığıyla toplanacağını söyledi.

Yapılan araştırmalar ışığında türün görüntülenmesi için "foto-kapan" ve kamera sistemleri hazırlanacağını ifade eden Can, Anadolu parsının keşfedildiği alanda, türe zarar vermeyecek çalışma sistemi geliştirilerek ilk defa görüntüleneceğini bildirdi. Can, proje bütçesinin 84 bin 348 YTL olduğunu anlatarak, çekilecek görüntülerle Anadolu parsını tanıtıcı kısa bir film hazırlayacaklarını kaydetti.
Kaynak: Hürriyet 19 Aralık 2006

 
Süper Teyze 464
Şehirlerarası otobanda görev yapan polis, arkadaşlarına telsizle önemli bir haber verdi : - Dikkat ! Dikkat ! Ankara-İstanbul karayolunun 74. kilometresinde  bir zebra görülmüştür ! Zebranın devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.