Borneo’da 52 yeni hayvan türü keşfedildi
 

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF), Güneydoğu Asya’da Malezya ve Endonezya’nın bulunduğu Borneo Adası’nda son bir yılda 52 yeni hayvan türü tespit edildiğini bildirdi. Bugüne dek bilinmeyen türler, Temmuz 2005 ile Eylül 2006 arasında kayda geçti.

1994-2004 yılları arasında Borneo’da 361 hayvan türü keşfedildi. WWF’nin "Borneo Uluslararası Koruma Kurulu"nun koordinatörü Stuart Chapman, 220 bin kilometrekarelik muazzam Borneo Adası’ndaki ormanların dünyanın en nadide hayvan türlerini barındıran bir alan olduğunu bildirdi. En az 30 yeni balık türü ve dünyanın en küçük ikinci omurgalısı olan 8 milimetre boyunda bir erişkin balık türünün bugüne dek kaydedilmemiş türler arasında olduğu bildirildi. Yeni 52 tür arasında 2 ağaç kurbağası da bulunuyor. Uzmanlar "Kayıp Dünya" olarak adlandırılan Borneo’da kauçuk üretimi ve hurma yağı tarımının doğa yaşamını çok ciddi boyutlarda tehdit ettiğine dikkat çektiler. Borneo’daki doğal hayatı korumak için Malezya, Endonezya ve Brunei Sultanlığı, kısa bir süre önce adada bir bölgeyi koruma alanı ilan etmişlerdi. Borneo’da 15 bin çiçek türü, 3000 tür ağaç, 221 tür memeli hayvan, 420 çeşit de diğer hayvan türlerinden bulunuyor. Adada 2003 yılında da "pigme fil" keşfedilmişti.
Kaynak: Hürriyet 20 Aralık 2006

 
Süper Teyze 177
Yaşlı adam bir hafta önce alışveriş ettiği mağazaya giderek, yetkili kişiyle görüşmek istedi. Mağaza görevlisi yaşlı adamı nezaketle karşıladı : - Size nasıl yardımcı olabilirim amcacığım ? Ya devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.