İlköğretime 100’lük sistem geliyor
 

Talim Terbiye Kurulu Başkanı İrfan Erdoğan, ilköğretimde de 100 üzerinden not verileceğini açıkladı. Erdoğan, 100’lük sistem ile daha adaletli bir şekilde sıralama ve ortaöğretim kurumlarına yerleştirme yapılacağını söyledi.

Talim Terbiye Kurulu Başkanı İrfan Erdoğan, OKS yerine ilköğretimin ara sınıflarında merkezi sınavların yapılacağı şeklindeki bilgilerin doğru olmadığını belirtti.

İlköğretim ara sınıflarda merkezi sınav düşünmediklerini kaydeden Erdoğan, “Ara sınıflarda sınav yapmaktansa OKS’nin şu haliyle kalması bile daha hayırlı olur” dedi. OKS yerine gelecek sistem için de model arayışlarını sürdüğünü ifade eden Erdoğan, bu çerçevede ilköğretimde 100’lük not sisteminin kullanılacağını açıkladı.

100’lük sistemin başarı sıralamasında çok daha adaletli olacağını belirten Kurul Başkanı, öğrencilerin gösterdikleri performansa göre ortaöğretim kurumlarına yerleştirilebileceklerini kaydetti. Erdoğan, lisede merkezi bir olgunluk sınavı yapılacağını da yineledi.
Kaynak: Ntvmsnbc 21 Aralık 2006

 
Süper Teyze 48
Lokantadaki müşterilerden biri dehşet içinde garsona seslendi : - Garson bey ! Çorbamın içinde ölü bir sinek yüzüyor ! Garson soğukkanlılıkla cevap verdi : - Ama efendim ! Ölü sinekler yüzemezler devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.