Çizgi roman kitaplığı
 

Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP) üyeleri; çocukların, gençlerin ve kütüphanenin diğer kullanıcılarının Çizgi Romanlarla tanıştırmak ve Çizgi Romanın toplumumuzda gelişmesine katkı sağlamak için BENİM KÜTÜPHANEM projesine destek sunuyor.

Çizgi Roman Okurları Platformu, Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın ülke genelindeki 10 il halk kütüphanesini yenilemek ve bu kütüphanelerin kullanımını artırmak amacıyla sürdürdüğü Benim Kütüphanem Projesi’nin uygulandığı illerden biri olan Sakarya İl Halk Kütüphanesine "Çizgi Roman Kitaplığı" bağışlayarak kütüphanenin yenilenmesi ve canlılık kazanmasına destek veriyor.

Sakarya il Halk Kütüphanesi’nde yapılacak etkinliklerle Sakarya halkı Çizgi Roman kahramanları ile buluşturulacak.

Çizgi Romanın Keyfi Çocuklara ve Gençlere Aşılamak Hedefleniyor
Bugün, dünyada çizgi romanın çocuk ve gençlerle buluşması için türlü yollar deneniyor. Almanya’da ilköğretim düzeyinde ders olarak okutulan çizgi roman, Fransa’da müzesi kurulan, Japonya’da ve birçok ülkede de kütüphaneleri kurularak güzel sanatların bir dalı olarak gereken önemi görüyor.

Yurtdışında çizgi roman bir sanat dalının görmesi gereken tüm saygıyı görürken ülkemizde çizgi roman hala öcü olarak görülüyor ve çoğunlukla okunması gereksiz, zaman kaybı veya zararlı bir uğraş olarak algılanıyor. Oysa Çizgi Roman alanında güzel sanatlar fakültelerinde okuyan onlarca yetenekli genç eğitim görüyor, bir sanat dalına hizmet etmek üzere mezun oluyor. Buna karşın birçok çocuk ve genç tanıştırılmadığı bir sanat dalından mahrum kalarak hem sanatsal tatmin duygusundan uzak kalarak, bu alana ilgisi ve yeteneği olanların kendilerini geliştirme fırsatı ellerinden alınıyor. Bütün bu değerleri çocuklarla buluşturabilmek adına Toplum Gönüllüsü gençler ile Çizgi Roman Okurları Platformu el ele vererek Çizgi Romanları okuyucusuyla kütüphanelerde buluşuyor.

Projeye Çizgi Roman Bağışlayın
Çizgi roman sanatına hak ettiği değeri veren ve bu sanatın çocuklar ve gençler üzerindeki olumlu etkisini bilen ve bu bilinçle çalışmalar imza atan Çizgi Roman Okurları Platformu ve Toplum Gönüllüsü gençler, çizgi roman kitaplığının ilkini Sakarya İl Halk Kütüphanesinde açıyor.

TOG ve ÇROP tarafından Sakarya İl Halk Kütüphanesi’nde oluşturulacak Çizgi Roman kitaplığına bağışlarınızla katkıda bulunabilirsiniz. Bağışlarınızı Türkiye’nin her yerinden Toplum Gönüllüleri Vakfı kargo sponsoru Yurtiçi Kargo ile karşıdan ücretsiz şekilde yapabilirsiniz.

Bağışlarınızı göndereceğiniz adres:
TOPLU GÖNÜLLÜLERİ (TOG)
Aydın İleri- Benim Kütüphanem Projesi Sorumlusu
Burhaniye Mah. Atilla Sok. No. 16 Altunizade / Beylerbeyi 34676 İstanbul
Kaynak: Sabah 21 Aralık 2006

 
Süper Teyze 144
Gökhan ablasına doğumgünü hediyesi olarak kitap almaya karar vermişti. Ama hangi kitabı alacağı konusunda hiçbir fikri yoktu. Sonunda kitabevinde çalışanlardan birine sordu : - Burada yüzlerce ki devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.