İstanbul’da ‘Balık Festivali’ Düzenlenecek
  Doğa Savaşçıları Örgütü Başkanı Zafer Murat Çetintaş, Samatya Balıkçılar Çarşısı’nda yaptığı basın toplantısında, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve sponsorların desteğiyle “İstanbul Balık Festivali Komitesi”ni kurduklarını söyledi. Çetintaş “İstanbul’a ilk kez böyle bir festival kazandırıyoruz. Umarım bundan sonra da devam eder. Biz bir kıvılcım çaktık. İstanbullu bol bol balık yemeli. Bunun içinde boğazı temiz tutmaya gayret etmeli” diye konuştu.
       Toplantıda konuşan Gazeteci Mehmet Yaşin de, festival önerisinin kendisinden geldiğini söyledi. Yaşin, festival fikrini sivil toplum kuruluşlarına açtıklarında olumlu tepkilerle karşılaştıklarını belirterek, “Nihayet düşüm gerçekleşiyor. İstanbul’un da dillere destan bir balık festivali olacak” dedi.
       Balık Festivali, 1-5 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Festival süresince balıkçı barınaklarında dia gösterileri, balık partileri, Haliç’te sandallarla balık avı, yüzme yarışları, konserler, panel ve konferanslar gerçekleştirilecek. Ayrıca, belirli lokantalarda yüzde elli ucuza balık yeme fırsatı vatandaşlara sunulacak.
       Basın toplantısının ardından komite üyeleri mangalda balık pişirerek festival çalışmalarına start verdiler.
Kaynak: Ntvmsnbc 25 Mayıs 2004
 
Süper Teyze 79
Yasemin okuluna her sabah aynı otobüsle giderdi. O sabah yaşlı bir kadının yanına oturdu : - Biliyor musun küçük kız,dedi kadın. Ben tam 10 yıldır bu otobüse binerim.  Bunun üzerineYasemi devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.