Eğitim ömür uzatıyor
 

ABD’li bilim adamları, kişilerin ömür uzunluğunu etkileyen faktörler arasında, okulda eğitim görme süresinin en önemli etkenlerden biri olduğunu açıkladılar.

İNGİLTERE’DE yayımlanan International Herald Tribune gazetesinin haberinde, zorunlu eğitim süresinin bir yıl artırıldığı ülkelerde, ortalama yaşam süresinin de 1.5 yıl uzadığı belirtildi. Habere göre, eğitimle birlikte yaşam süresinin de uzaması eğitimli kişilerin geleceği planlama ve sağlıklı yaşama konusunda daha bilinçli olmalarıyla ilgili.

GELİR ve arkadaş çevresi gibi etkenlerin de yaşam süresini artırdığı hatırlatılırken, bu gibi etkenlerin kişiye daha sağlıklı olabilme yönünde sunduğu fırsatların, ancak eğitimle birlikte değerlendirilebileceği ifade edildi. Ayrıca bilim adamları, etnik kökenin bu süre üzerinde büyük bir etkisi olmadığını söyledi.
Kaynak: Milliyet 4 Ocak 2007

 
Süper Teyze 324
Annesi sevgili oğlu Melih’i yanına çağırdı ve anlatmaya başladı : Bak Melihciğim, dün doğumgününü kutladık ve 10 yaşına bastın. Sen artık kocaman bir çocuksun.Geceleri benimle değil,kendi odanda  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.