Barbaros Hayrettin Paşa bilgisayar oyunu
 

Bilgisayar oyunları üreticisi EuroSoft, Osmanlı’nın efsane donanma kaptanı Barbaros Hayrettin’den esinlenerek hazırladığı strateji oyununu piyasaya sundu.

Oyunseverler, ‘Kaptan-ı Derya Barbaros’ adlı oyunda, düşman donanmalarına karşı savaşmak için strateji geliştiriyor. Kaptan-ı Derya Barbaros oyunu 17.50 YTL’den satılıyor. ‘Kaptan-ı Derya Barbaros’, oyunu bütünüyle Türk grafik tasarımcıları ve oyun senaryo yazarları tarafından geliştirildi. EuroSoft daha önce de Şahin F-16, Komando ve Cumhuriyet gibi yerel temaları merkez alan oyunlar tasarlamıştı. Oyunun grafiklerini Ogün Kandemir hazırladı.

Birbirine bağlı iki farklı bilgisayarın bulunduğu ağ ortamında da oynanma imkanı bulunan oyunda, oyuncular birbirlerinin stratejilerini yenmeye çalışıyor. Oyun iki farklı aşamadan oluşuyor. Birincisinde düşmanı görerek stateji geliştirmek ve buna göre saldırı planları yapmak. İkinci aşamada ise amaç, düşman gemilerini görmeden strateji planlamak ve saldırmak.

PREVEZE KAHRAMANI BARBAROS
Barbaros Hayrettin Paşa 1467 yılında Midilli Adası’nda dünyaya geldi. Kanuni Sultan Süleyman tarafından Hayrettin adı verildi. 
 
Andrea Doria yönetimindeki Haçlı Donanması’nın Osmanlı kıyılarına saldırması üzerine Kanuni tarafından Osmanlı Donanması’nın başına getirilerek Kaptan-ı Derya unvanı verildi. Akdeniz’e açılan Barbaros Hayrettin, Akdeniz’de Osmanlı’nın topraklarını genişletmesine büyük katkıda bulundu. Osmanlı donanması ile Haçlı donanması 1538’de Preveze Körfezi önlerinde karşılaştı. Barbaros Hayreddin Paşa, tarihe Preveze Deniz Savaşı olarak geçen buradaki savaşta Haçlı donanmasını yenilgiye uğrattı. Bu zafer Osmanlı Devleti’nin Akdeniz’deki egemenliğini pekiştirdi. Barbaros Hayreddin Paşa, 4 Temmuz 1546’da İstanbul’da öldü ve Beşiktaş’ta ki bugünkü türbesine defnedildi.
Kaynak: Ntvmsnbc 8 Ocak 2007

 
Süper Teyze 345
İlker parmak kaldırarak söz istedi ve öğretmenine sordu : - 8 bacaklı,yeşil gözlü,sarı gövdeli, uzun böceğin adı nedir öğretmenim ? Öğretmen küçük oğlanın şaka yaptığını  zannetti.Gü devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.