Türk oyuncu Harry Potter serisinin son filminde
 

İngiltere’nin başkenti Londra’da doğup büyüyen 13 yaşındaki tiyatro oyuncusu Mert Değirmendereli, ‘Harry Potter’ serisinin temmuz ayında gösterime girecek olan beşinci filmi ‘Harry Potter And The Order Of The Phoenix’te rol aldı. Geçen hafta okulu vasıtasıyla BBC’nin ‘East Enders’ dizisine davet edilen Türk oyuncunun, dizide rol alması bekleniyor.

Değirmendereli, ilkokulu bitirdikten sonra ‘The Italia Conti Academy of Theatre Arts’ gibi önemli bir tiyatro okulundan da burs kazandı.

Londra’da bulunan Barbican Kültür Merkezi’nde sahnelenen bir tiyatro oyununda oynayan Değirmendereli, bunun ilk oyunu olduğunu söyledi.

Aralık ayının son haftasında sahnelenmeye başlayan ‘Dick Whittington ve Kedisi’ adlı tiyatro oyununda rol alan Mert Değirmendereli, burada kimi zaman fare rolünde, kimi zamansa perinin kitabını çalan çocuk rolünde izleyicilerin karşısına çıkıyor. ‘The Italia Conti Academy of Theatre Arts’ gibi önemli bir tiyatro okulundan burs kazanan Mert Demirmendereli, Italia Conti’den Harry Potter’a seçilen tek oyuncu konumunda.

Değirmendereli, “Filmde profesör rolünde oynayan Roger Lloyd Pack ile bu tiyatroda da birlikte oynuyoruz. Bu benim için çok iyi bir tecrübe. Bazen bana oyunculukla ilgili önerilerini söylüyor” dedi.

Kendi oynadığı son Harry Potter filmini diğerlerinden çok seven yetenekli oyuncu, “Önceki filmleri de sevmiştim. İlk film çıktığında 6 yaşındaydım. Seyrederken ürpermiştim. Böyle bir şeyin içinde olacağımı hiç hayal edemezdim” dedi. Değirmendereli, kendi rolünün de büyü okulunda geçtiğini anlattı. Aynı zamanda resim sanatında da yetenekli olduğu belirtilen Değirmendereli, geçen haziran ayında yaptığı bir resimle ‘University of The Arts London’dan ‘Genç Sanatçılar Başarı Ödülü’nü aldı.

Geçen hafta okulu vasıtasıyla BBC’nin ‘East Enders’ dizisine davet edilen Türk oyuncunun, dizide rol alması bekleniyor. Mert Değirmendereli, kendi hazırladığı web sitesinde arkadaşlarından ‘Piczo’ diye bahsediyor. Mert Değirmendereli, Türkiye’de geçirdiği yaz tatillerinde çekilmiş tatil fotoğraflarını koyduğu sitesinde, annesine ve babasına özel iki sayfa ayırdı.
Kaynak: Hürriyet 9 Ocak 2007

 
Süper Teyze 324
Annesi sevgili oğlu Melih’i yanına çağırdı ve anlatmaya başladı : Bak Melihciğim, dün doğumgününü kutladık ve 10 yaşına bastın. Sen artık kocaman bir çocuksun.Geceleri benimle değil,kendi odanda  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.